Una parella de Balaguer, Anna París i Toni Guillaumet, són els únics catalans que participaran en el campionat mundial de carnisseria que se celebra a finals de març a París. El World Butchers' Challenge és la competició de carnisseria més important del món i hi competeixen 150 professionals de 16 països diferents. Un d'ells és Espanya, que tindrà un equip de 10 carnissers, dos dels quals catalans.
Carnissers catalans de prestigi
És la primera vegada que Catalunya té representació al World Butchers' Challenge. Anna París i Toni Guillaumet, propietaris des de 1983 de la carnisseria París de Balaguer, seran els primers catalans en formar part de la selecció espanyola que va al mundial de carnissers. Els pròxims 30 i 31 i de març, París acollirà una competició per la qual fa un any i mig que es preparen. Malgrat fa 40 anys que es dediquen a la professió, en declaracions al 324.cat, París i Guillaumet confessen que estan nerviosos. En un màxim de tres hores i mitja, els competidors hauran d'especejar mitja vedella, mig porc, un corder i cinc pollastres, a més d'elaborar tota la carn. Un repte majúscul pel qual se senten preparats i que a més comptarà amb sorpreses d'última hora; una posada en escena que no revelaran fins al dia del concurs i que els pot permetre aconseguir la victòria.
París és Mestra Artesana Alimentària i ha aconseguit quedar tercera al Concurs d'Elaborats Gurmet d'Europa. Per la seva banda, Guillaumet és especialista en desossament i en elaboració d'embotits d'alta qualitat
Llarga trajectòria en l'ofici
No és la primera vegada que la parella de Balaguer participa en una competició internacional de carnisseria. París és Mestra Artesana Alimentària i ha aconseguit quedar tercera al Concurs d'Elaborats Gurmet d'Europa. Per la seva banda, Guillaumet és especialista en desossament i en elaboració d'embotits d'alta qualitat. Un currículum que els ha servit per poder formar part de la selecció espanyola del mundial de carnissers d'enguany i convertir-se en els primers catalans en aconseguir-ho. L'objectiu és clar: guanyar el mundial. Però segons reconeixen ells mateixos, la simple participació al World Butchers' Challenge ja és tot un premi. Una oportunitat que serveix per visibilitzar l'ofici de carnisser i per engrescar les generacions més joves a formar-se en oficis artesans per despertar-los passions. Caldrà esperar uns dies per veure els resultats d'un campionat que promet.