Ens hem tornat uns esnobs en qüestió de vasos, còctels i begudes naturals. Tanmateix, per què no ens preocupem de la qualitat del gel?
Vivim en l'era del postureig gastronòmic i, en qüestió de begudes, la cosa no podia ser menys. Restaurants, bars (fins i tot aquest atrotinat de la cantonada) i cocteleries tenen cartes específiques de licors, smoothies, tes gelats, cafès i, com no, begudes alcohòliques. En la varietat està el gust. I no només en la que a begudes espirituoses es refereix. Poder saber que tinc la versió light, zero, zero zero o normal del meu refresc favorit em fa dormir millor per les nits. Sempre que sigui sense cafeïna, és clar.
Vivim en l'era del postureig gastronòmic
El problema està que hem deixat de banda un element fonamental a qualsevol beguda freda que es preï. El gel.
Per a què serveixen realment els glaçons?
La funció principal del gel és la de refredar. Tanmateix, n'hi ha una altra que la majoria del públic desconeix. La d'aportar aigua freda per diluir els elements de la beguda en què se submergeix. Quantes vegades t'han posat una copa i als dos minuts el gel ha passat a ser aigua?
Hi ha dos motius pels quals això ocorre. El primer és perquè el glaçó no és de bona qualitat. El segon es deu a que, segurament, aquesta beguda no necessitava aquest tipus de gel. Indaguem sobre aquesta qüestió.
![Vas amb Gel Vas amb Gel](/uploads/s1/42/71/72/91/vaso-con-hielo_15_630x420.jpeg)
Un tipus de gel per a cada beguda
Encara que tu no vegis més enllà d'aquest motllo de plàstic per a glaçons que guardes al congelador, aconseguir el gel perfecte no és gens fàcil. El glaçó ha de ser transparent, massís, insípid i que sigui molt fred segons expliquen els experts en la matèria. A més, posen èmfasi en què aquest ha d'estar a una temperatura concreta perquè compleixi les seves funcions.
Per tant, un glaçó en mal estat serà aquell que estigui trencat, amb esquerdes, d'un color blanquinós, que olori i que no sigui prou fred. El problema és que un mal gel pot arruïnar qualsevol beguda.
![Gels Gels](/uploads/s1/42/71/78/07/hielos_15_630x420.jpeg)
El secret està a l'aigua
No només cal saber quin tipus de gel utilitzar amb cada beguda. La matèria primera amb què es realitza és fonamental. Sabem que s'utilitza aigua, però no amb qualsevol aigua tindrem un glaçó perfecte. La de l'aixeta, mineral? Error. El millor gel s'aconsegueix utilitzant aigua destil·lada. Exacte, aquella que ha estat purificada mitjançant destil·lació.
La mineral tampoc no és malament, però en alguns casos pugues que els gels tinguin una mica de sabor. Sí, aquest gust d'aigua que ningú no sap explicar. Si et decideixes per l'aigua de l'aixeta, passa-la abans per una gerra amb filtre.