Quan es tracta de triar postres, el pastís de xocolata figura, sens dubte, entre els favorits de qualsevol amant del dolç. Si vols fer un pastís de xocolata fàcil i enamorar a tots, no dubtis a llegir amb atenció aquesta recepta que compartirem amb tu. I és que amb els ingredients d'aquesta recepta de xocolata, et convidem a preparar un deliciós pastís de xocolata, que res no ha d'envejar a alguns dels pastissos més famosos del món en els quals aquest ingredient és el protagonista, com el pastís Sacher austríac, el pastís Selva Negra alemanya o el tiramisú italià.

Pastís Xocolata
Pastís Xocolata / Font: Unsplash

Quan es tracta de triar postres, el pastís de xocolata figura, sens dubte, entre els favorits de qualsevol amant del dolç

El pastís és per a un motlle de 20 cm de diàmetre, i té els següents ingredients:

Per al pa de pessic de xocolata:

  • 240 g de sucre blanc
  • 75 g d'oli d'oliva suau
  • 85 g d'ous
  • 110 g de iogurt natural o iogurt grec sense sucre afegit
  • 50 g cacau pur en pols
  • 100 g cafè calent (100 g d'aigua calenta + 1 cdta cafè soluble)
  • 150 g de farina de blat normal
  • 3/4 cdtes de llevat químic o impulsor
  • 3/4 cdtes de bicarbonat sòdic
  • 3/4 cdtes de maicena o midó de blat de moro
  • 1/4 de sal

Per a la ganache de xocolata negra:

  • 220 g cobertura de xocolata negra (mínim 52% cacau)
  • 200 g nata líquida per muntar calenta
  • 75 g de mantega sense sal
  • 180 g nata líquida per muntar freda

Per a l'almívar:

  • 100 g d'aigua calenta
  • 1 cdeta sucre blanc
  • 1/2 cdeta de cacau en pols

Per decorar:

  • Encenalls de xocolata
Xocolata
Xocolata / Font: Unsplash

Elaboració:

Per fer el pa de pessic de xocolata

  • Preescalfar el forn a 175 °C amb calor a dalt i a baix. Preparar un motlle per a pa de pessic de 20 cm de diàmetre folrant la base amb paper vegetal i enfarinant les vores lleugerament.
  • Llançar en un bol el sucre blanc, l'oli d'oliva suau i els ous. Barrejar bé durant un parell de minuts amb unes varetes, afegir el iogurt natural i barrejar de nou.
  • En un bol a part barrejar el cacau pur en pols amb el cafè calent. Podeu fer el cafè en una cafetera italiana, francesa o de filtre. També pots aconseguir 100 ml d'aigua calenta i 1 cullerada de cafè soluble. Quan el cacau estigui totalment dissolt al cafè aboquem aquesta barreja al bol en què tenim la resta d'ingredients humits.
  • D'altra banda, tamisem junts la farina, el llevat químic, el bicarbonat i la maicena. El llancem al bol amb la resta de la barreja i afegim la sal. Barregem la massa durant un minut.
  • Aboquem la massa al motlle i li donem uns cops sobre la taula per treure les bombolles. Enfornem a 165 °C amb calor a dalt i a baix durant 45 minuts aproximadament, depenent del vostre forn. Deixar refredar sobre una reixeta.

Per preparar la ganache de xocolata

  • Mentre s'acaba d'enfornar el pa de pessic, posem en un bol la cobertura de xocolata negra juntament amb 200 g de nata calenta i la mantega. Barregem bé fins que es funda la xocolata, podem introduir el bol al microones en intervals de 30 segons per acabar de fondre'l per complet. Afegim els 180 g de nata líquida freda (sense muntar) i barregem.
  • El triturem amb un túrmix o batedora de braç per eliminar els grumolls, a més, farà que tingui una textura més cremosa i guardem la ganache a la nevera fins que tingui textura per untar.

Per preparar l'almívar

  • Escalfar 100 g d'aigua, afegir el sucre i el cacau i remoure fins que es dissolgui. Reservar a la nevera.

Per muntar el pastís

  • Desemmotllar el pa de pessic i si s'ha format un tupè a dalt el podem tallar una mica per deixar-lo llis. Tallar el pa de pessic per la meitat.
  • Traiem la ganache de xocolata de la nevera, ha de tenir textura cremosa per untar, però si se'ns ha quedat una mica dura podem estovar-la amb molt de compte posant-la al microones uns segons.
  • Per muntar el pastís, posem primer una capa de pa de pessic i l'amarem bé amb almívar. Cobrim amb 250 g de ganache aprox. i repetim el procés. Utilitzem la resta de la ganache per cobrir bé les vores i la part superior.
  • Decorem amb encenalls de xocolata i ja està a punt. Guardar a la nevera i treure 20 minuts abans de menjar-la perquè es temperi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!