Quan es tracta de triar postres, el pastís de xocolata figura, sens dubte, entre els favorits de qualsevol amant del dolç. Si vols fer un pastís de xocolata fàcil i enamorar a tots, no dubtis a llegir amb atenció aquesta recepta que compartirem amb tu. I és que amb els ingredients d'aquesta recepta de xocolata, et convidem a preparar un deliciós pastís de xocolata, que res no ha d'envejar a alguns dels pastissos més famosos del món en els quals aquest ingredient és el protagonista, com el pastís Sacher austríac, el pastís Selva Negra alemanya o el tiramisú italià.
Quan es tracta de triar postres, el pastís de xocolata figura, sens dubte, entre els favorits de qualsevol amant del dolç
El pastís és per a un motlle de 20 cm de diàmetre, i té els següents ingredients:
Per al pa de pessic de xocolata:
- 240 g de sucre blanc
- 75 g d'oli d'oliva suau
- 85 g d'ous
- 110 g de iogurt natural o iogurt grec sense sucre afegit
- 50 g cacau pur en pols
- 100 g cafè calent (100 g d'aigua calenta + 1 cdta cafè soluble)
- 150 g de farina de blat normal
- 3/4 cdtes de llevat químic o impulsor
- 3/4 cdtes de bicarbonat sòdic
- 3/4 cdtes de maicena o midó de blat de moro
- 1/4 de sal
Per a la ganache de xocolata negra:
- 220 g cobertura de xocolata negra (mínim 52% cacau)
- 200 g nata líquida per muntar calenta
- 75 g de mantega sense sal
- 180 g nata líquida per muntar freda
Per a l'almívar:
- 100 g d'aigua calenta
- 1 cdeta sucre blanc
- 1/2 cdeta de cacau en pols
Per decorar:
- Encenalls de xocolata
Elaboració:
Per fer el pa de pessic de xocolata
- Preescalfar el forn a 175 °C amb calor a dalt i a baix. Preparar un motlle per a pa de pessic de 20 cm de diàmetre folrant la base amb paper vegetal i enfarinant les vores lleugerament.
- Llançar en un bol el sucre blanc, l'oli d'oliva suau i els ous. Barrejar bé durant un parell de minuts amb unes varetes, afegir el iogurt natural i barrejar de nou.
- En un bol a part barrejar el cacau pur en pols amb el cafè calent. Podeu fer el cafè en una cafetera italiana, francesa o de filtre. També pots aconseguir 100 ml d'aigua calenta i 1 cullerada de cafè soluble. Quan el cacau estigui totalment dissolt al cafè aboquem aquesta barreja al bol en què tenim la resta d'ingredients humits.
- D'altra banda, tamisem junts la farina, el llevat químic, el bicarbonat i la maicena. El llancem al bol amb la resta de la barreja i afegim la sal. Barregem la massa durant un minut.
- Aboquem la massa al motlle i li donem uns cops sobre la taula per treure les bombolles. Enfornem a 165 °C amb calor a dalt i a baix durant 45 minuts aproximadament, depenent del vostre forn. Deixar refredar sobre una reixeta.
Per preparar la ganache de xocolata
- Mentre s'acaba d'enfornar el pa de pessic, posem en un bol la cobertura de xocolata negra juntament amb 200 g de nata calenta i la mantega. Barregem bé fins que es funda la xocolata, podem introduir el bol al microones en intervals de 30 segons per acabar de fondre'l per complet. Afegim els 180 g de nata líquida freda (sense muntar) i barregem.
- El triturem amb un túrmix o batedora de braç per eliminar els grumolls, a més, farà que tingui una textura més cremosa i guardem la ganache a la nevera fins que tingui textura per untar.
Per preparar l'almívar
- Escalfar 100 g d'aigua, afegir el sucre i el cacau i remoure fins que es dissolgui. Reservar a la nevera.
Per muntar el pastís
- Desemmotllar el pa de pessic i si s'ha format un tupè a dalt el podem tallar una mica per deixar-lo llis. Tallar el pa de pessic per la meitat.
- Traiem la ganache de xocolata de la nevera, ha de tenir textura cremosa per untar, però si se'ns ha quedat una mica dura podem estovar-la amb molt de compte posant-la al microones uns segons.
- Per muntar el pastís, posem primer una capa de pa de pessic i l'amarem bé amb almívar. Cobrim amb 250 g de ganache aprox. i repetim el procés. Utilitzem la resta de la ganache per cobrir bé les vores i la part superior.
- Decorem amb encenalls de xocolata i ja està a punt. Guardar a la nevera i treure 20 minuts abans de menjar-la perquè es temperi.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!