L'estiu és l'estació ideal per gaudir de plats lleugers, frescos i plens de sabor. Una opció deliciosa i ràpida que captura l'essència d'aquesta temporada és la pasta a la llimona. Aquesta recepta combina la suavitat de la pasta amb un toc cítric que revitalitza el paladar, fent d'ella una elecció perfecta per a un àpat refrescant en els dies càlids.

L'estiu és l'estació ideal per gaudir de plats lleugers, frescos i plens de sabor

Per preparar una pasta a la llimona, comença per seleccionar el teu tipus de pasta favorit. Els espaguetis, fettuccine o penne són opcions ideals, però pots utilitzar qualsevol forma que prefereixis. Cuina la pasta en abundant aigua amb sal seguint les indicacions del paquet, fins que estigui al dente. Assegura't de reservar una mica de l'aigua de cocció, ja que la utilitzaràs més endavant per aconseguir una salsa cremosa.

eiliv aceron Rx V4IbqKhU unsplash
Llimona, ideal per a l'estiu / Foto: Unsplash

Mentre la pasta es cuina, prepara la salsa a la llimona. En una paella gran, escalfa una mica d'oli d'oliva a foc mitjà. Afegeix un parell de grans d'all finament picats i sofregeix-los fins que estiguin daurats i fragants, però ves amb compte de no cremar-los. Després, incorpora el suc d'una llimona gran i cuina a foc lent, permetent que els sabors es barregin i es redueixin lleugerament. Per a un extra de frescor, ratlla la closca de la llimona i agrega-la a la paella.

Els passos finals

Una vegada que la pasta sigui llesta i escorreguda, agrega-la a la paella amb la salsa de llimona. Barreja bé perquè la pasta s'impregni amb els sabors. Si la salsa et sembla massa espessa, afegeix una mica de l'aigua de cocció reservada per ajustar-la a la consistència desitjada. Per a un toc de cremositat, pots incorporar una mica de formatge parmesà ratllat i continuar barrejant fins que es fongui i s'integri amb la salsa.

No oblidis ajustar la saó amb sal i pebre al gust. Per a un acabat més elegant, decora el teu plat amb uns fulls d'alfàbrega fresca o julivert picat. Aquests ingredients no només afegeixen color, sinó que també potencien el sabor i la frescor del plat.

davide ragusa IZzch3494jg unsplash
Quin tipus de pasta prefereixes? / Foto: Unsplash

La pasta a la llimona és un plat versàtil que pots adaptar als teus gustos. Si et ve de gust un toc més nutritiu, afegeix verdures rostides com espàrrecs o tomàquets cherry, o fins i tot unes proteïnes com a pollastre a la graella o gambetes saltejades. La combinació de llimona i pasta és tan versàtil que pots experimentar i crear versions úniques que s'ajustin al teu paladar.

Per a aquest estiu, la pasta a la llimona és una recepta fàcil i refrescant que encapsula l'essència de l'estiu a cada mos. Amb el seu sabor lleuger i la seva preparació ràpida, és el plat perfecte per gaudir en un àpat casual, ja sigui a l'aire lliure o en la comoditat de casa teva.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!