El pastís més increïblement deliciós que pots fer amb els mínims ingredients és, sens dubte, el pastís de formatge clàssic, també conegut com a cheesecake. Aquestes postres, conegudes per la seva textura suau i cremosa, així com pel seu sabor delicat i lleugerament dolç, són sorprenentment fàcils de preparar i requereixen sol uns quants ingredients bàsics.

Pastís de formatge: la recepta més dolça

Per preparar aquest pastís de formatge increïblement deliciós, necessitaràs els següents ingredients:

  1. Formatge crema: l'ingredient principal i la base del nostre pastís. Aporta la textura cremosa i el sabor característic del cheesecake. Utilitzarem aproximadament 600 grams.
  2. Sucre: per endolcir el formatge crema i equilibrar la seva acidesa. Necessitarem una tassa de sucre.
  3. Ous: actuen com a aglutinants, ajudant que el pastís mantingui la seva forma. Utilitzarem tres ous grans.
  4. Galetes: per a la base del pastís. Les galetes Digestive o de tipus Maria funcionen a la perfecció. Necessitarem uns 200 grams.
  5. Mantega: per barrejar amb les galetes triturades i formar la base. Amb 100 grams serà suficient.
kofi okyere xx1USWIvIFc unsplash
Pastís de formatge clàssic / Foto: Unsplash

Preparació

Pas 1: Preparar la base

Primer, triturem les galetes fins a convertir-les en engrunes fines. Això es pot fer fàcilment utilitzant un processador d'aliments o col·locant-les en una bossa de plàstic i aixafant-les amb un rodet. Després, fonem la mantega i la barregem amb les galetes triturades fins a obtenir una barreja homogènia. Aquesta barreja es pressiona fermament en el fons d'un motlle desmuntable, creant una capa uniforme que serà la base del nostre pastís.

Per preparar aquest pastís de formatge increïblement deliciós necessitaràs pocs ingredients

Pas 2: Preparar el farcit

En un bol gran, batem el formatge crema fins que estigui suau i cremós. Després, agreguem el sucre i continuem batent fins que s'integri completament. A continuació, incorporem els ous un a un, batent bé després de cada addició. És important no batre en excés per evitar introduir massa aire a la barreja, la qual cosa podria causar esquerdes a la superfície del pastís durant la cocció.

Pas 3: Enfornar

Aboquem la mescla de formatge crema sobre la base de galetes al motlle. Preescalfem el forn a 160 °C i enfornem el pastís durant aproximadament una hora, o fins i tot que el centre estigui gairebé quallat però encara lleugerament tremolós. Això garanteix una textura cremosa.

Pas 4: Refredar i servir

Deixem refredar el pastís al forn apagat amb la porta entreoberta durant una hora, per evitar que s'esquerdi a causa d'un canvi brusc de temperatura. Després, la refrigerem per almenys quatre hores, preferiblement tota la nit.

mink mingle LGNxQzYmeUk unsplash
Pots personalitzar el teu pastís de formatge / Foto: Unsplash

Personalització i presentació

Encara que aquesta recepta bàsica és increïblement deliciosa per si sola, es pot personalitzar fàcilment. Pots afegir un toc de vainilla a la barreja de formatge crema, o cobrir el pastís amb una capa de melmelada de fruites, xocolata fosa o fruites fresques abans de servir. Aquestes addicions no només milloren la presentació, sinó que també aporten sabors complementaris que fan que el pastís sigui encara més especial.

En conclusió, amb només cinc ingredients i uns quants passos simples, pots crear un pots crear un pastís de formatge que és boníssim, cremós i absolutament deliciós. Perfecta per a qualsevol ocasió, aquest pastís és un testimoni de com de vegades, menys és més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!