El pastís de poma dels 3 vasos és una d'aquestes receptes que destaquen per la seva simplicitat i sabor. Ideal per a aquells que no tenen gaire experiència a la cuina o simplement busquen una opció ràpida i deliciosa, aquest pastís s'ha guanyat un lloc especial a les llars gràcies a la seva facilitat de preparació. El seu nom prové de la particularitat que tots els ingredients es mesuren utilitzant el mateix vas, la qual cosa elimina la necessitat de balances o mesures complicades.

Un pastís clàssic

Per començar amb aquesta recepta, el primer que necessites és reunir els ingredients, que són molt senzills i probablement ja els tinguis a la teva cuina. Els ingredients bàsics són: un vas de sucre, un vas de farina, un vas de llet, dues o tres pomes (depenent de la mida), un sobre de llevat químic o pols d'enfornar, i una mica de mantega o oli per greixar el motlle abans de posar-hi la resta d'ingredients.

leighann blackwood T2mGUqEXfXI unsplash
Pastís de poma clàssic / Foto: Unsplash

La preparació d'aquest pastís no podria ser més fàcil. Primer, pelem i tallem les pomes a rodanxes fines, que posteriorment utilitzarem per cobrir el pastís. Després, en un bol, barregem el vas de sucre, el vas de farina i el sobre de llevat. Una vegada que aquests ingredients secs estan ben integrats, afegim el vas de llet. Barregem tot fins a obtenir una massa homogènia i sense grumolls.

Un pastís amb ingredients senzills i que probablement ja tinguis a la teva cuina

Amb la massa llesta, greixem un motllo amb mantega o oli per evitar que el pastís s'enganxi. Després, aboquem la massa al motllo i distribuïm les rodanxes de poma per tota la superfície. És important que les pomes quedin ben repartides, ja que durant la cocció s'enfonsaran una mica i s'integraran amb la massa, donant com a resultat un pastís sucós i amb un deliciós sabor a poma.

ana achim Jjg8 dhpPMs unsplash
Poma, l'ingredient bàsic / Foto: Unsplash

El següent pas és enfornar el pastís. Preescalfem el forn a 180 graus Celsius i enfornem durant aproximadament 40-45 minuts, o fins i tot que en inserir un escuradents en el centre del pastís, aquest surti net. Durant l'enfornat, el pastís adquirirà un color daurat en la part superior i les pomes es caramel·litzaran lleugerament, la qual cosa aportarà un toc extra de dolçor.

Una vegada que el pastís estigui a punt, la deixem refredar abans de desemmotllar-la. D'aquest pastís de poma dels 3 vasos es pot gaudir tant fred com tebi, i és perfecte per acompanyar amb una mica de nata, gelat de vainilla o simplement sol, amb una tassa de cafè o te.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!