Martí Giner, de la pastisseria Zaguirre de Terrassa, s’ha proclamat guanyador del tercer concurs Millor torró artesà de crema cremada de l’Estat 2024, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. El pastisser s’ha imposat sobre prop de 40 participants de tot l’Estat i ha estat el millor valorat en un tast a cegues, el resultat del qual es valida sota notari.

El millor torró artesà de crema cremada del 2024

Zaguirre Pastissers, amb dos establiments a Terrassa, és un negoci familiar amb 50 anys d'història regentat pels germans Zaguirre amb el mateix esperit i vocació dels seus pares. Fusiona la tradició artesanal amb receptes més innovadores per a elaborar i servir sorprenents creacions de pastisseria dolça i salada, xocolata, brioixeria, pa i productes de temporada. Sempre preparades amb ingredients naturals i de primera qualitat, sense additius, ni conservants, elaborats manualment un a un, amb la cura i el temps necessaris.

Millor torró artesà de crema cremada del 2024 / Foto: Cedida
Millor torró artesà de crema cremada del 2024 / Foto: Cedida

Zaguirre Pastissers elabora el seu torró de crema amb ametlla marcona, que es trinxa per fer-ne pols i traspassar la seva humitat al torró. Després fa un almívar que barreja amb ous per a fer el massapà. El torró s’introdueix llavors en els tradicionals calaixos de fusta, on reposa 48 hores abans de ser ‘cremat’.

Els candidats del concurs han lliurat 3 barres de torró artesà de crema cremada (en format rectangular) elaborats completament amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una  o diverses cares. Un jurat format per professionals del sector, com els pastissers Xavier Canal, David Gil, Josep Danés, Rafael Tugues i Toni Noguera (guanyador en la darrera edició) i pels periodistes gastronòmics Salvador Garcia Arbós i Mònica Ramírez han fet la degustació i deliberació, valorant sabor, textura i aspecte. L’objectiu del concurs és incentivar i premiar les habilitats dels pastissers artesans, tot buscant el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Millor torró artesà de crema cremada 2023 / Foto: ACN
El millor torró artesà de crema cremada del 2023 / Foto: ACN

Després de l’èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’Estat, el Gremi va convocar aquest certamen per primer cop fa dos anys per trobar el millor torró artesà de crema cremada. La guanyadora de la primera edició va ser la centenària pastisseria La Colmena de Barcelona i l’any passat es va proclamar vencedora la Pastisseria Noguera de Girona. El concurs Millor Torró Artesà de Crema Cremada l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i el patrocini de la firma de solucions làcties per a professionals Candia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!