En ple hivern és important entrar en calor amb receptes reconfortants i calentes per afrontar els dies curts i freds de gener. Però la gastronomia ens pot ajudar per a molt més que per a alimentar-nos. Una simple patata i un parell de draps ens poden salvar la vida a la carretera amb aquest truc tan senzill.

Com sobreviure amb una patata

Si agafes el cotxe a l'hivern, segurament hauràs tingut el problema de tenir els vidres entelats abans de començar la marxa. A causa del fred, l'aire es condensa i la humitat es diposita a l'interior del parabrises. Això dificulta o impossibilita la visió de la carretera, una situació molt perillosa que posa en risc els conductors de la via, i que encara ho és més si es produeix mentre estàs conduint, a causa d'un canvi brusc de temperatura. Per evitar aquesta condensació, sempre pots posar la calefacció i orientar la calor de la manera adequada, però per estalviar-te el problema del tot, el millor que pots fer és utilitzar una patata i dos draps.

Si agafes el cotxe a l'hivern, segurament hauras tingut el problema de tenir els vidres entelats abans de començar la marxa. A causa del fred, l'aire es condensa i la humitat es diposita a l'interior del parabrises

La màgia del midó

Gairebé el 20% de la composició d'una patata és midó, el component que es convertirà en el teu millor aliat per combatre la condensació del parabrises. L'únic que has de fer és partir la patata per la meitat i fregar-la per l'interior de tot el parabrises. Veuràs que la patata deixa una fina capa borrosa i humida, com si estéssis aplicant cera. Aquesta substancia és el midó, el que evitarà que les gotes d'aigua s'agafin al vidre. Un cop tinguis tot el parabrises sucat, frega'l bé amb un drap humit per retirar l'excés de midó i tornar a fer que el vidre sigui transparent. I un cop netejat, asseca'l bé amb un segon drap, aquest cop, sec.

L'únic que has de fer és partir la patata per la meitat i fregar-la per l'interior de tot el parabrises. Veuràs que la patata deixa una fina capa borrosa i humida, com si estéssis aplicant cera

La capa de midó que hauràs aplicat al vidre, sense la humitat que deixa la patata, actuarà com a pel·lícula protectora repel·lent de l'aigua. No només evitarà que el vidre s'enteli, sinó que si ho apliques també per la part exterior del vidre, o als retrovisors, farà que les gotes de pluja llisquin més ràpid i marxin abans. És molt important que t'asseguris bé de treure l'excés de midó, ja que si no ho fas, el vidre pot quedar brut i dificultaries la visió més del compte.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!