La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer unes patates fregides perfectes i d'una manera d'allò més senzilla.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Les patates fregides perfectes

Les patates fregides perfectes són aquelles que queden daurades i cruixents per fora, però esponjoses i suaus per dins. Per aconseguir-les cal seguir uns passos concrets que no són complicats, però sí que són importants. Malgrat que hi ha diversos mètodes per arribar a un resultat similar, el més senzill és el que t'explica l'Ada Parellada.

El primer que hauràs de fer és tallar les patates a la mida que vulguis. Sí, el primer pas és tallar-les perquè no cal pelar-les. Les patates fregides es poden menjar amb la pela sense problemes. A més de bo, t'estalvia feina! Procura tallar-les de la mateixa mida perquè la cocció després sigui uniforme en totes les patates. Un cop les tinguis tallades, deixa-les submergides en aigua almenys durant mitja hora, però idealment tota la nit. Pots deixar-les preparades el dia abans de coure-les i deixar-les a la nevera fins que les hagis de fregir.

L'hora de la veritat

Quan hagi passat mitja hora, o treguis les patates de la nevera després que hagin reposat tota la nit, és moment de fregir-les. Abans, però, les hauràs d'eixugar bé amb paper de cuina. Com que l'aigua i l'oli no es porten gaire bé, cal que les patates estiguin ben seques abans de coure-les. Posa una bona quantitat d'oli a la paella i afegeix les patates amb l'oli fred. Sí, les has de posar abans que l'oli sigui calent perquè el resultat sigui l'ideal.

Si tens un termòmetre de cuina, has de fregir les patates fins que l'oli arribi a 150 graus. Si no en tens, cou-les fins que quedin ben daurades. Un cop cuites, retira-les de la paella i eixuga l'excés d'oli amb paper de cuina. És el moment de posar-hi la sal. Com que les patates estan calentes i humides d'oli, la sal s'enganxarà millor a la superfície. Procura no cremar-te a l'hora de menjar-te-les i serveix-les amb la salsa que més t'agradi. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!