Amb l'arribada de la tardor, apareixen a les nostres cuines ingredients de temporada que ens brinden nous sabors i textures. Entre ells, el moniato s'ha convertit en un favorit indiscutible per als qui busquen alternatives més saludables i saboroses. Les patates fregides de moniato, conegudes per la seva dolçor i la seva versatilitat, són un autèntic vici en aquesta època de l'any. Cruixents per fora i suaus per dins, aquestes "patates fregides" tardorals no només són delicioses, sinó que també aporten beneficis nutricionals que les diferencien de les patates tradicionals.

Aquestes patates fregides seran el teu nou vici

El moniato, o batata, és un tubercle ric en antioxidants, vitamines A i C, i fibra, la qual cosa el converteix en un aliment ideal per reforçar el sistema immunitari i afavorir la digestió. El seu característic sabor dolç i la seva textura cremosa permeten múltiples preparacions, i una de les més populars a la tardor és precisament en forma de patates fregides. Aquestes tires cruixents, sigui al forn o fregides, són la versió tardoral de les clàssiques patates fregides, amb un toc únic i un color intens que fa que qualsevol plat llueixi apetitós.

Moniato, ideal per a la tardor
Moniato, ideal per al tardor / Foto: Unsplash

Preparar patates fregides de moniato a casa és senzill i no requereix gaire temps. Per fer-les, n'hi ha prou amb pelar i tallar els moniatos a tires fines, semblants a les de les patates fregides convencionals. Després, es poden fregir en oli calent fins que quedin daurades i cruixents, o bé rostir-les al forn per a una opció més saludable. Per potenciar el seu sabor, es poden condimentar amb sal, pebre, i espècies com a paprika, all en pols o fins i tot un toc de canyella, que ressalta la seva dolçor natural.

Les patates fregides de moniato són perfectes com a acompanyament per a carns i hamburgueses, però també són una excel·lent opció com a aperitiu. El seu sabor dolç i salat és irresistible, i la seva textura cruixent les converteix en una mossegada ideal per a qualsevol moment del dia. A més, es poden servir amb una varietat de salses, des de quètxup fins a allioli o una maionesa d'herbes, que complementen el seu gust de la perfecció.

monika grabkowska EzvQXv wzEY unsplash
El moniato és ideal per a aquest tardor / Foto: Unsplash

Un dels atractius d'aquestes patates fregides de moniato és la seva versatilitat. Pots experimentar amb diferents talls, des de tires fines fins a grills gruixuts, o fins i tot tallar-les en cubs i fer hash browns de moniato. Gràcies al seu perfil nutricional, les patates fregides de moniato també són una excel·lent alternativa per als qui busquen opcions més saludables sense renunciar al sabor. Són naturalment més baixes en calories i tenen un índex glucèmic més baix que les patates blanques, la qual cosa les fa ideals per a persones que cuiden la seva alimentació o que segueixen una dieta específica.

Un dels atractius d'aquestes patates fregides de moniato és la seva versatilitat

Així que, si encara no has provat les patates fregides de moniato, la tardor és el moment perfecte per deixar-te seduir per aquesta delícia. Cruixents, dolços i versàtils, són una manera fantàstica d'aprofitar els ingredients de temporada i gaudir d'un snack diferent, però igual d'addictiu. Sens dubte, una opció que et conquerirà i es convertirà en un bàsic de la teva cuina tardoral.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!