Més de 82.000 seguidors s'inspiren cada dia amb les receptes en majúscules d'aquest jove cuiner. I no perquè segueixi les modes i es deixi portar per allò que ofereixen els restaurants més moderns d'avui dia, més aviat al contrari, ja que Jacint Carafí és un fidel defensor de la cuina catalana. Recuperar receptes tradicionals i que molts sabors de sempre tornin al nostre dia a dia s'ha convertit en el seu objectiu. I per a això no només ens recorda la preparació, també ofereix versions senzilles i ràpides per a aquells a qui més mandra els fa cuinar.

Pasta amb botifarra: la recepta de moda

Apostar pels aliments de proximitat és la seva màxima. I, quin producte és més representatiu de la cuina catalana que una bona botifarra? Doncs aquest és l'ingredient principal d'aquesta pasta que embogeix tot el qui la tasta. I és que, si la pasta ja és una cosa que agrada a tothom, amb aquesta recepta puja a un altre nivell. Apunta els ingredients que necessites.

  • 150 g de pasta fresca (ell es decanta per espaguetis)
  • 2 botifarres
  • Un dau de mantega
  • 1 ceba morada
  • 2 alls
  • 1 pebrot verd
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 cullerades de tomàquet fregit
  • Un rajolí de cava
  • 100 g de parmesà ratllat
  • Julivert picat
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

El primer pas és daurar bé la botifarra amb una mica d'oli d'oliva. Tira'n poc perquè la botifarra ja aporta bastant greix, per tant, obre i reparteix bé la carn. Afegeix la ceba ben picada, el pebrot i els tomàquets amb el dau de mantega. Una vegada hagis saltat totes les verdures, salpebra al gust i afegeix el tomàquet triturat per completar el sofregit. Deixa que faci xup-xup uns minuts i aboca-hi el cava. Cuina uns minuts més perquè tots els ingredients s'integrin bé i potenciar el sabor i afegeix el formatge ratllat. Això sí, reserva una mica per al toc el final.

Botifarra / Foto: Unsplash
La botifarra, l'ingredient secret d'aquesta recepta / Foto: Unsplash

Amb el sofregit ja llest, intenta no menjar-te'l a cullerades i reserva fins que tinguis la pasta cuita. El temps dependrà de si és pasta fresca o seca, però el resultat serà igual de deliciós. Barreja la pasta amb el sofregit intentat que s'integrin bé tots els ingredients i decora amb una mica més de formatge per sobre i a divertir-se!

Si aquesta recepta t'ha tornat boig, tal com promet el jove Cintet, no deixis de posar-li un ull a les seves xarxes socials. Les amanides fresques amb fruites i els peixos senzills són la seva especialitat, i és que ell mateix confessa que els cítrics i el peix són la seva perdició. Encara que la seva proposta és de la més variada i també trobaràs plats més de carrer com entrepans o hamburgueses als quals li dona el teu toc irresistible i diferent. Entre els preferits: l'amanida de verat i la lasanya d'entrecot. Mors de ganes per tastar-los, oi?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!