Els aperitius i pica-pica són una part molt important del nostre menú de Cap d'Any. Bé siguin entremesos i canapès freds, o aperitius calents, el cert és que per Cap d'Any estem acostumats a preparar taules plenes de color amb petites delícies que tothom rep encantat quan la gana comença a fer acte de presència. Per donar-te una mà sobre aquest tema, aquí tens idees genials pel teu pica-pica de Cap d'Any.
🌟 7 aperitius de Nadal fàcils de fer per triomfar a taula
Aperitius i pica-pica: molt importants al menú de Cap d'Any
Si aquest any et toca a tu preparar el dinar o sopar de Cap d'Any i no saps què fer, et donarem 3 idees fàcils, ràpides i molt bones. Tens aperitius i pica-pica elegants, canapès nadalencs originals i divertits, entremesos i entrants per sorprendre els teus convidats... però en el nostre cas ens quedem amb aquests tres que ens han cridat poderosament l'atenció i que et faran quedar com l'amfitriona o l'amfitrió ideal.
Tres pica-pica fàcils i originals
Estàs buscant pica-pica i aperitius fàcils i originals per a Cap d'Any? Aquí tenim aquests 3 amb sabors molt diferents que agradaran a grans i petits.
Ingredients per a 16 unitats
Canapè de bacallà fumat, alvocat i pebrots
- 16 torrades
- 1 alvocat mitjà
- 80-100 g de bacallà fumat
- 8 tires de pebrots rostits
- Cibulet picat (opcional)
Broqueta de meló amb pernil i alfàbrega
- 4 rodanxes de meló
- 8 talls de pernil
- 60 ml d'oli d'oliva verge extra
- 4 fulles d'alfàbrega fresca
- Sal i pebre molt al gust
Caramels de pasta tall i formatge de cabra
- 16 fulls de pasta tall
- 200 g formatge de cabra
- 100 g de ceba caramel·litzada o melmelada de tomàquet o fruits vermells
- Sèsam (opcional)
Elaboració pas a pas
Canapè de bacallà fumat, alvocat i pebrots
Talla l'alvocat a làmines fines, el bacallà en trossos i les tires de pebrot per la meitat. Col·loca sobre cada torrada els ingredients en l'ordre que s'indiquen a dalt. Així de fàcil! A falta de torrades talla una barra en llesques fines i enforna 6 minuts a 180 °C o fins que estiguin torrades.
Broqueta de meló amb pernil i alfàbrega
Talla les rodanxes de meló a trossos. Talla cada tall de pernil per la meitat al llarg i fes rotllets. Pica l'alfàbrega finament i mescla amb l'oli, afegeix sal i pebre molt al gust (també pots triturar tot amb la batedora). Munta les broquetes amb uns escuradents i amaneix amb l'oli d'alfàbrega per sobre.
Caramels de pasta tall i formatge de cabra
Pinta cada full de pasta tall amb mantega fosa o oli d'oliva. Doblega cada full per la meitat i després una altra vegada. Col·loca com una cullerada de formatge enmig, a sobre una culleradeta de ceba caramel·litzada o melmelada. Ara enrotllar-lo com si fos l'embolcall d'un caramel. Decora amb sèsam i enfornar 8 minuts a 180 °C.