Arriba a Barcelona per segon any consecutiu el festival de pizzes Pizzas Fest. Des de divendres 19 d'abril fins diumenge 21 el recinte del Poble Espanyol acollirà el festival en un espai on es reuniran algunes de les millors pizzeries de la ciutat per oferir les millors pizzes de la seva carta. A més del menjar, hi haurà música en viu, DJ, activitats gastronòmiques, estands amb postres i gelats artesanals i un mercat on comprar ingredients especials per preparar les teves pròpies pizzes.
🍕 El restaurant de Barcelona que presenta una de les millors pizzes artesanals del món
👨🦳 La millor pizza romana de Barcelona està dedicada a un avi
Així doncs, els visitants podran gaudir de postres italianes clàssiques, una àmplia selecció de begudes per maridar amb les pizzes i també podran triar la seva pizza favorita d'entre totes les que tastin.
On reservar les entrades?
L'accés al festival és gratuït per a residents a Catalunya, però l'entrada s'ha de descarregar online a la seva web. L'aforament és limitat i es completarà per ordre d'arribada. Tingues en compte que tenir l'entrada gratuïta no garanteix l'accés, tot i que si vols assegurar-te l'entrada, pots comprar un menú anticipat des de 6,50 euros. Les dues opcions inclouen l'entrada, 1/4 de pizza de 33 cm de diàmetre i una beguda.
Aquests són altres preus si et vols assegurar l'accés al festival amb diferents menús:
- Porció pizza clàssica + beguda = 6,50 euros en cas de comprar-la anticipada online i 7,50 euros si es compra el mateix dia també online.
- Porció pizza gurmet + beguda = 7,50 euros en cas de comprar-la anticipada online i 9 euros si es compra el mateix dia també online.
Horaris del Pizzas Fest Barcelona
- Divendres 19 d'abril: de 18 h a 24 h
- Dissabte 20 d'abril: de 12 h a 24 h
- Diumenge 21 d'abril: de 12 h a 24 h
Quines pizzes hi trobaràs?
Al Pizzas Fest trobaràs fins a 32 pizzes diferents, i és que cada restaurant en presentarà dues per participar i optar a guanyar els premis. Aquestes són algunes de les pizzes que podràs tastar al festival:
- Ous trencats: mozzarella, patates, encenalls de pernil ibèric, rovell d'ou cuit a baixa temperatura.
- La Tartufona: crema de tòfona d'Alba, xampinyons saltats, patates rostides, ceba caramel·litzada, pernil cuit, mozzarella, alfàbrega.
- Stracciatella de burrata: stracciatella de burrata, pinyons, pesto i salsa de tomàquet.
- La nonna Rosaria: mozzarella, pancetta arrotolata, nous en dues consistències, burrata, alfàbrega cristal·litzada i caviar d'oli d'oliva.
- Il sole di Napoli: salsa de tomàquets cherry grocs, pernil de Parma, Mozarella mini de búfala, ametlles i figues fresques.
Quins restaurants hi participen?
Aquests són els 16 restaurants que participen en la segona edició del festival:
- Pizzeria Edén: un negoci familiar que ofereix menjar italià artesanal. La seva cuina és una combinació de la tradició italiana juntament amb les pizzes més avantguardistes.
- Mogollon's: pizzeria amb un concepte gastronòmic de pura imaginació creativa.
- Madre Lievito: serveixen cuina napolitana tradicional amb llevat mare i farines totalment BIO.
- Brothers: pizzeria napolitana tradicional que ofereix una gran varietat de pizzes
- O'vesuvio: pizzeria amb plats casolans típics de la cuina italiana
- That's amore: pizzeria romana que ofereix una gran varietat de pizzes d'estil contemporani.
- La piazzeta: menjar mediterrani, mariscos frescos, pastes i pizza
- Chicago pizza pie: pizzes artesanals al més pur estil americà.
- Luigi: pastes artesanals, embotits i formatges, carns, vins, cocteleria i pizzes napolitanes fetes al forn a llenya.
- Pummarola: pizzeria napolitana que ofereix una gran varietat de pizzes d'estil contemporani.
- Mama: elaboren la massa amb farina de blat 100% italiana de manera que resulti lleugera i la fermenten en un mínim de 36 hores.
- Spaccanapoli: productes de Nàpols per a portar una experiència única en els seus locals.
- Pizzas social club: ambient és acollidor, jove i dinàmic amb ingredients frescos i de qualitat
- Murivecchi: situat en el barri del Born, acosta gastronomia del sud d'Itàlia. Des de 2004, el napolità Ciro Esposito cuina els sabors més autèntics del país.
- Buon Appetito: les receptes provenen de les seves famílies, de l'origen mateix de la cuina italiana.
- Messié sin gluten: menjar artesanal i saludable 100% sense gluten i lliure de contaminació creuada.
Com es decideix el guanyador?
Els 16 restaurants competiran per oferir la millor pizza presentant dues opcions per establiment: la seva pizza gurmet i la seva pizza clàssica.
Els participants opten a dos possibles premis: el premi a millor pizza segons el públic i el premi a millor pizza segons el jurat. Aquest jurat està format per diversos professionals de l'àmbit gastronòmic, com xefs i influencers, com ara bé, Gaia Bongiovanni o Cristiano de Rinaldi.
Altres fires aquest cap de setmana
A part del festival de pizzes, aquest cap de setmana d'abril també hi haurà altres fires per gaudir del millor menjar de Catalunya. El 20 i 21 d'abril l'All Those Food Market celebra la primera edició de 2024 amb tallers per a adults i per a infants de tota mena. El recinte del Moll de la Fusta s'omplirà de parades i productes gastronòmics, on els productors presentaran els seus aliments al públic. Les activitats del festival van des d'un tast de formatges suïssos fins a un taller per a fer pa de massa mare.
🍽️ Pizza i cervesa amb entrada gratuïta en aquest festival de menjar a Barcelona
Un altre esdeveniment molt interessant per a aquest cap de setmana és la Ruta gastronòmica de calçots i carxofes al Baix Gaià, una experiència gastronòmica que comptarà amb la participació de 22 restaurants que serviran menús i racions amb el calçot i la carxofa com a protagonista, acompanyades de vins i caves Raventós Codorniu.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!