Són el Kilian Jornet de la muntanya o el Messi del futbol. Són els millors any rere any i arrasen a tots els concursos i rànquings que se celebren anualment. Parlem de la pizzeria catalana Sartoria Panatieri que s'ha col·locat aquest dilluns al vespre com la segona millor pizzeria de tot el món, a la llista The Best Pizza Awards 2024. L'espai barceloní fundat per Rafa Panatieri i Jorge Sastre ha aconseguit un destacat reconeixement a la segona edició d'aquest lliurament, que a més a més l'ha reconegut amb el premi a la millor pizza margarita.

Una pizzeria catalana arrasa en els rànquings internacionals

Panatieri i Sastre són una dupla ferotge i incansable. Incansables de crear unes pizzes delicioses i incansables de guanyar premis. I és que fa tan sols dues setmanes, el passat 12 de setembre s'endinsaven al rànquing Top Pizza World 2024 en la vuitena posició, així com també ocupa la segona posició al 50 Top Pizza Europa 2024. Sartoria Panatieri, al segon calaix del pòdium, ha quedat només per darrere de l'italià Franco Pepe, consolidant-se com un referent internacional en la creació de pizzes artesanals i productes locals.

Aquest rànquing, conegut com la versió per a mestres pizzers de The Best Chef Awards, ha estat presentat aquest dilluns a la nit a Milà durant una gala presencial que va reunir alguns dels millors pizzaiolos del món. En la segona edició, The Best Pizza Awards destaca els 100 millors mestres pizzers del planeta, abastant un total de 29 països i 72 ciutats, i reconeixent la diversitat d'estils i enfocaments que existeixen en l'art de fer pizza.

La dupla fantàstica del Sartoria Panatieri / Foto: Cedida

Des de la seva obertura fa més de cinc anys, Sartoria Panatieri es caracteritza pel seu enfocament en productes locals i sostenibles, que van des de la creació de la massa fins a l'elaboració casolana d'embotits. Aquest enfocament ha estat clau perquè, en menys d'una dècada, s'hagi consolidat com una de les pizzeries més innovadores i reconegudes no només a Espanya, sinó també al món. "Ens sentim profundament agraïts i emocionats per aquest reconeixement. Des del principi, el nostre objectiu ha estat treballar amb els millors productes locals, respectar el procés artesanal i crear una experiència única per als nostres clients", afirma Rafa Panatieri. Per la seva banda, Jorge Sastre afegeix: "Aquest èxit no seria possible sense el compromís de tot el nostre equip, que dia a dia s'esforça a mantenir la nostra filosofia intacta i seguir millorant. Ser entre els millors del món és un honor que compartim amb ells i amb els nostres proveïdors locals".

Premi especial: The Best Pizza Margherita Award

A més de la seva destacada posició al rànquing general, Sartoria Panatieri ha estat guardonada amb el premi especial The Best Pizza Margherita Award, un reconeixement atorgat per la seva interpretació de la icònica pizza margarita. Aquest premi subratlla la capacitat de Panatieri i Sastre per crear una recepta excepcional utilitzant ingredients senzills, elevant un clàssic de la cuina italiana a un nivell superior.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!