El rànquing Top Pizza World 2024, que destaca les millors pizzeries del món (amb un total de 100 establiments seleccionats), acaba de fer pública la seva llista. En aquest llistat, la Sartoria Panatieri, situada a Barcelona, ha obtingut la vuitena posició, sent l'única pizzeria espanyola entre les deu millors del món. Per si no n'hi hagués prou, també ocupa la segona posició al 50 Top Pizza Europa 2024. Així, si vols tastar una de les millors pizzes d'Europa i del món, només cal que vagis a Barcelona. T'expliquem per què les pizzes d'aquest restaurant impressionen tots els jurats internacionals i sempre formen part del top de les millors pizzeries del món.

🍕 La millor pizza de Barcelona i d'Europa: vídeo de la recepta en exclusiva!
 

Com les millors pizzeries italianes

L'any 2022 aquest local de la ciutat comtal ja va entrar al top 5 de les millors pizzes d'Europa. Un any després, va escalar quatre posicions respecte a la classificació de l'any anterior convertint-se en la millor pizza d'Europa 2023 fora d'Itàlia. A més, la mateixa pizzeria va enregistrar la 21a posició en el rànquing 50 Top Pizza World 2022. L'any passat es va convertir en la tercera millor pizzeria de tot el món, segons la guia de pizzes més important de tot el món, 50 Top Pizza. Enguany, aquesta pizzeria de la ciutat catalana torna a estar entre les 10 millors del planeta a aquesta reputada llista. 

El rànquing Top Pizza World 2024 destaca que la  proposta artesana i única liderada pels xefs Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ha captivat tant els locals com els crítics internacionals, destacant per la seva qualitat, hospitalitat i l'equilibri perfecte entre sabor i creativitat.

La pizzeria catalana queda al nivell de les millors d'Itàlia, donat que el rànquing està dominat per pizzeries italianes, amb un total de 36 establiments repartits per tota la llista, com ara la Diego Vitagliano Pizzeria de Nàpols, que ocupa el segon lloc, i altres com I Masanielli – Francesco Martucci de Caserta i 50 Kalò de Nàpols, que també es posicionen dins del top 10. Aquestes pizzeries representen la tradició i excel·lència de la pizza italiana, consolidant la seva reputació com a referents mundials en aquest àmbit.

El rànquing, que inclou establiments de països tan diversos com els Estats Units, el Japó, el Brasil i el Regne Unit, reconeix la diversitat i l'alta qualitat de les pizzeries a escala global, però és evident que Itàlia continua sent la gran potència en aquest camp.

Sartoria Panatieri, equilibri i personalitat

El salt de xef a pizzer pot ser molt feixuc i llarg, però no ha estat el cas almenys per a Rafa Panatieri i Jorge Sastre, els xefs que s'amaguen entre els fogons de la Sartoria Panatieri. El que era una antiga sastreria al cor de Barcelona, ​​ara s'ha convertit en el seu laboratori creatiu. Posen molta atenció a les matèries primeres que gairebé sempre són locals o provenen d'una granja col·laboradora. El seu lema és "de la granja a la pizza" i no és només una dita sinó una manera de ser i d'entendre la gastronomia. L'entorn és mínim i hi ha un ambient alegre. Es posa molta cura en cada etapa de la preparació com els excel·lents embotits casolans. És un producte ple de personalitat i els ingredients de la pizza són sempre equilibrats.

Segons el jurat dels 50 Top Pizza of the World 2024, Sartoria Panatieri ofereix una experiència que va més enllà de la pizza convencional. Cada detall, des del servei acollidor fins a la qualitat dels ingredients artesanals, contribueix a crear una atmosfera única on el comensal se sent protagonista d'una autèntica obra culinària.

Amb plats com la seva icònica pizza de stracciatella di burrata, tomàquets i pesto d'alfàbrega amb pinyons torrats, aquesta pizzeria barcelonina ha sabut captivar els paladars més exigents. Els responsables de la llista no tenen cap dubte: Sartoria Panatieri representa "una perfecta mostra de sabor, plaer i equilibri," una combinació que la situa entre les millors pizzeries del món i justifica plenament la seva posició entre el top 10.

Des de La Gourmeteria vam aconseguir gravar-los en vídeo mentre elaboraven un dels seus plats estrella en exclusiva per a ElNacional.cat. "La recepta és molt fàcil i ràpida", esmenta en el vídeo Rafa Panatieri. "Només cal aigua, farina, llevat i sal. Fem servir una farina ecològica de Cal Pauet, al Solsonès. A cada quilo de farina només hi posem un gram de llevat perquè volem que la massa fermenti de manera natural durant més de 72 hores. El secret està en la mà dels pizzers, més que no pas en la massa", explica en les imatges Panatieri. Per consultar el vídeo i llegir la notícia d'una de les pizzes del Sartoria Panatieri només has de clicar l'enllaç que trobaràs a sota.

🍕 La millor pizza de Barcelona i d'Europa: vídeo de la recepta en exclusiva!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!