Taste Atlas és un guia culinària que es dedica a ressenyar i qualificar plats de totes les latituds del món, basat en crítiques d'experts en el menjar. A més de puntuar el menjar del planeta, Taste Atlas comparteix, en alguns casos, la recepta i els restaurants més ben puntuats on es poden menjar aquests platets que qualifica. D'acord amb les xifres que comparteix Taste Atlas, ha catalogat més de 10.000 aliments i begudes. Fa pocs dies han fet públic el darrer rànquing que ha aixecat polèmica: els 100 pitjors plats del món.

Un plat tradicional català, entre els pitjors del món

Espanya és el país més damnificat amb fins a set presències en aquest centenar de receptes. Per contra, Catalunya només hi apareix una sola vegada i el desafortunat guanyador són les faves a la catalana. 600.000 valoracions d'usuaris de tot el món han significat que les faves a la catalana ocupin la vuitena posició a la classificació. L'entrepà de sardines o les angules a la cassola ocupen el segon i quart lloc, respectivament, en un llistat encapçalat pel Blodplat, de Finlàndia, amb una puntuació d'1,6 sobre 5. Les faves han recollit un 2,3 sobre 5, per tant, suspenen en aquesta crítica internacional.

A partir de les faves es poden elaborar plats diversos / Foto: Pixabay

Les faves a la catalana són un plat tradicional amb molta història a Catalunya. El plat s'elabora amb faves que es couen en brou amb una mica de botifarra negra. A part d'aquests ingredients clau, el plat també conté cansalada, ceba, all, tomàquets, vi blanc, oli d'oliva i pebre vermell. Les faves a la catalana es preparaven des de l'antiguitat, i algunes de les receptes es remunten a mitjan segle XIX. Actualment, aquest guisat abundant es consumeix normalment durant l'època de la collita (des de febrer fins a finals de juny), i tradicionalment se serveix en un plat de terrissa.

Un deliciós saltat de faves amb pernil ibèric / Foto: La Gourmeteria

Els 40 pitjors plats del món

  1. Blodplat - Finlàndia
  2. Entrepà de sardines - Espanya
  3. Calskrove - Suècia
  4. Angules a la cassola - Espanya
  5. Anguiles amb gelatina - Regne Unit
  6. Ramen burger - Estats Units
  7. Chapalele - Xile
  8. Faves a la catalana - Espanya
  9. Thorramatur - Islàndia
  10. Entranyes de peix - Tailàndia
  11. Cucs de seda fregits - Tailàndia
  12. Pastís de luna cantonés - Xina
  13. Svið - Islàndia
  14. Ambuyat - Brunei
  15. Nervetti - Itàlia
  16. Tinutan - Indonèsia
  17. Sandwich de Marmite i patates fregides - Nova Zelanda
  18. Moelas de pollastre - Portugal
  19. Heusuppe - Suïssa
  20. Frog Eye Salad - Estats Units
  21. Aranya fregida - Cambodja
  22. Devilled Kidneys - Regne Unit
  23. Amanida Agniares - Grècia
  24. Gomme - Noruega
  25. Oil Down - Grenada
  26. Zymlok - Polònia
  27. Black Pudding - Irlanda
  28. Banku - Ghana
  29. Lutefisk - Noruega
  30. Czernina - Polònia
  31. Sopa de pa - República Txeca
  32. Kugel - Israel
  33. Balaleet - Emirats Àrabs
  34. Orez Shu'it - Israel
  35. Ous de gendre - Tailàndia
  36. Paniki - Indonèsia
  37. Koresh Bamieh - Iran
  38. Tirggel - Suïssa
  39. Kalvsylta - Suècia
  40. Cap d'ànec fregit - Xina
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!