La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer plats divertits amb verdures per a nens, mantenint per descomptat el factor saludable i que alhora agradin als més petits de la casa.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Plats divertits amb verdures per a nens

Per aconseguir que els nens i les nenes mengin verdures, la cuinera Ada Parellada ens proposa tres receptes amb hortalisses saludables.

Pizzes d'albergínia

  • Albergínia
  • Tomàquet
  • Mozzarella
  • Formatge parmesà
  • Pernil ibèric
  • Orenga
  • Sal i oli d'oliva
Pizzes petites d'albergínia / Foto: Raquel Sánchez

La mateixa albergínia actua de base de les pizzes petites. Posem una mica d'oli i sal i enfornem pocs minuts. A continuació, la salsa de tomàquet i uns encenalls de tomàquets naturals al damunt. Orenga per donar un toc més gustós i mozzarella. Tornem a enformar uns minuts. Acabem amb una capa de formatge parmesà i pernil ibèric. Bon profit!

Ovnis de verdures

  • Coliflor
  • Pastanaga
  • Carabassó
  • Sal i orenga
  • Sèsam
  • Un pessic de llevat
  • Formatge parmesà
  • Farina
  • 1 ou
Ovnis de verdures / Foto: Raquel Sánchez

Comencem amb una coliflor ratllada, pastanaga ratllada i carabassó ratllat. Donem un toc amb la sal, l'orenga i el sèsam. Continuem amb pessic de llevat, una cullerada de parmesà, farina, un ou i un rovell. Amb tot plegat farem uns ovnis de verdures deliciosos per sucar-hi pa sense parar. Amb la paella calenta i un rajolí d'oli, fem boles i ja ho tindríem. La salsa d'acompanyant queda al teu gust. A gaudir!

Caragolets de carabassó amb pernil i formatge

  • Carabassó
  • Pernil
  • Formatge
  • Oli d'oliva
Caragolets de carabassó amb pernil i formatge / Foto: Raquel Sánchez

Netegem els carabassons i amb el pelador en fem unes làmines. Posem talls de pernil al damunt i formatge ratllat. Ho emboliquem sobre si mateix, tot caragolant-ho i posant-hi un escuradents. Posem un rajolí d'oli i al forn. Bon profit!

Unes pizzes petites d'albergínies, uns ovnis de verdures i caragolets de carabassó amb pernil i formatge

Així que ja ho saps, si mai tens totes aquestes fruites o hortalisses a la nevera de casa i no saps què fer-ne, ja no tens excusa per no aprofitar-les i convertir-les en aquests sucs naturals i deliciosos!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!