Mont-ral, un petit poble de només 185 habitants a la comarca de l'Alt Camp, s'ha convertit en el paradís de les magdalenes a Catalunya. Gràcies al seu famós obrador artesanal, El Forn de Mont-ral, aquest racó amagat ha aconseguit atreure visitants de tot Espanya que busquen degustar els seus productes únics.
El paradís de les magdalenes és a Catalunya
El secret del seu èxit rau en la qualitat de les seves magdalenes, elaborades amb ingredients locals i receptes tradicionals. Mariona Martí, excopropietària del forn, ha revelat que produeixen al voltant de 6.000 unitats a la setmana, amb una gran part de la producció venent-se els caps de setmana. El que va començar com una petita tradició ha evolucionat en un fenomen que atreu turistes, ciclistes i excursionistes de diverses regions, des de Girona fins a Terol o Múrcia.
El Forn de Mont-ral no es conforma amb les magdalenes tradicionals. El seu catàleg inclou varietats innovadores com les de mató amb gerds o les de pinya i coco. A més, els seus productes s'elaboren amb farina de blat i espelta integral ecològica, garantint opcions per a tota mena de consumidors. Aquesta diversitat i qualitat han permès que fins i tot persones que no poden visitar Mont-ral gaudeixin dels seus productes a través de la seva botiga en línia.
El seu catàleg inclou varietats innovadores com les de mató amb gerds o les de pinya i coco
A més de magdalenes, aquest forn artesanal és famós per les seves coques, croissants i pa de massa mare, oferint una experiència gastronòmica completa en un entorn natural privilegiat. Els productes poden adquirir-se en dos punts de venda: el principal en Mont-ral, ubicat en el número 15 del carrer Major, i un altre a Prades, en el Carrer de la Muralla. Mentre que el de Mont-ral obre de dijous dilluns, el de Prades només opera els caps de setmana.
Però Mont-ral no només és famós pels seus dolços. Situat al cor de les muntanyes de Prades, aquest poble és una destinació ideal per als amants de la naturalesa. Els seus paisatges muntanyosos, els rius Brugent i Glorieta i el seu patrimoni històric, com l'església de Sant Pere i el Molí del Fort a Farena, el converteixen en una escapada perfecta on combinar aventura i gastronomia. Ubicat a 30 quilòmetres de Tarragona, Mont-ral és accessible amb cotxe a través de l'A-27, encara que el transport públic és limitat. Tot i això, per als amants de la bona rebosteria i els paisatges naturals, el viatge val la pena, especialment per a aquells que busquin experiències gastronòmiques úniques.