El pollastre fregit coreà, conegut com a chikin a Corea del Sud, ha conquerit paladars al voltant del món per la seva combinació única d'una escorça cruixent, un interior sucós i una explosió de sabors que el fan inigualable. Aquesta recepta, que ha evolucionat des dels anys 60, no és només una manera de cuinar pollastre: és tota una experiència gastronòmica que reflecteix la creativitat culinària coreana.
Pollastre fregit coreà: una recepta cruixent i sucosa
El secret del pollastre fregit coreà està en el seu doble fregit, una tècnica que assegura una capa exterior ultracruixent i un interior perfectament cuit. A diferència de les versions occidentals, aquest estil de pollastre fregit sol ser més lleuger, menys greixós i amb una textura que roman cruixent fins i tot després de ser recobert amb salses.
Una altra característica destacada és l'àmplia varietat de salses que l'acompanyen. Des de la clàssica yangnyeom, una barreja de sabors dolços, picants i umami, fins a salses a base de mel, all o fins i tot soja, hi ha opcions per a tots els gustos.
Ingredients bàsics
Per preparar pollastre fregit coreà a casa, necessitaràs:
- Per al pollastre: 1 kg d'aletes o trossos de pollastre, 1 tassa de maicena o fècula de patata, 1 tassa de farina de blat, sal i pebre al gust, i oli per fregir.
- Per a la salsa yangnyeom (opcional): 2 cullerades de pasta de xili coreà (gochujang), 3 cullerades de quètxup, 2 cullerades de mel, 1 cullerada de salsa de soja, 1 gra d'all picat i 1 culleradeta d'oli de sèsam.
Hi ha una gran varietat de salses amb què pots acompanyar el plat
Com fer el pollastre fregit coreà
Per començar, assaona els trossos de pollastre amb sal i pebre i deixa'ls reposar durant almenys 30 minuts, cosa que permetrà que absorbeixin els sabors. Mentrestant, barreja la farina de blat i la maicena en un recipient ampli. Una vegada passat el temps de repòs, cobreix cada tros de pollastre amb aquesta barreja, assegurant-te que estiguin ben arrebossats. Escalfa l'oli en una paella profunda a una temperatura d'aproximadament 170 °C i fregeix els trossos de pollastre durant 6-8 minuts. Retira'ls de l'oli i deixa'ls reposar en paper absorbent mentre puges la temperatura de l'oli a 190 °C. Després, torna a fregir el pollastre durant 2-3 minuts per crear aquesta textura ultracruixent que distingeix a aquesta recepta.
Si decideixes preparar la salsa yangnyeom, barreja tots els ingredients en una paella i escalfa'ls a foc mitjà fins a obtenir una consistència uniforme. Finalment, banya el pollastre a la salsa o serveix-la a part. Acompanya aquest plat amb raves adobats i una cervesa freda per gaudir-ne a l'estil coreà.
Un fenomen global
El pollastre fregit coreà no és només menjar; és una celebració. Ja sigui com a snack, àpat familiar o el plat estrella de reunions amb amics, la seva popularitat continua creixent gràcies a la seva irresistible textura i la seva versatilitat de sabors. Anima't a preparar-lo a casa i descobreix per què aquest plat s'ha guanyat el títol de la recepta de pollastre més cruixent i sucosa del món.