La Gala de la Guia Michelin se celebra d'aquí a menys d'una setmana a Barcelona, el pròxim 28 de novembre. Les preguntes són moltes, i les respostes, de moment, escasses. És per això que des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat t'animem a participar de la nostra porra per anticipar quins restaurants catalans creus que aconseguiran la segona estrella Michelin. Vegem els candidats!

Guia Michelin 2024: llista de totes les estrelles i restaurants premiats
 

🍽️ Disfrutar, el restaurant de Barcelona, guanya la tercera estrella Michelin 2024
 

Restaurants catalans que opten a la 1a estrella Michelin

Catalunya té una de les millors - si no la millor - gastronomia del món. Bon producte, bona tècnica i sobretot, grans professionals. Un talent i una qualitat que es reflecteixen any rere any en la Gala de la Guia Michelin. Avui et proposem intentar descobrir quins restaurants creus que entraran a la guia amb la primera estrella Michelin.

L'ENQUESTA Quin restaurant català creus que aconseguirà la 1a estrella Michelin?

Mapa: Laura Cercós

Alguns dels restaurants que opten a entrar al grup dels estrellats, ja surten a la Guia Michelin. No són recomanats amb estrella (encara), però hi apareixen per tenir una qualitat en el servei i en el menjar per sobre de la resta. Es troben a mig camí d'aconseguir una estrella, una tasca gens fàcil i que requereix molta disciplina, esforç i sacrifici. Alguns dels candidats a entrar a la guia de les estrelles, ja n'han tingut alguna abans. D'altres, en canvi (la majoria), no han tingut mai una estrella Michelin. Ostentar un guardó com aquest no és fàcil. Tenir-ne 3 o tenir-ne 2 és un fet extraordinari, però tenir-ne 1, també. Malgrat que pugui semblar menys que la resta, la primera estrella és la més important, la que dona accés a optar a la segona i la tercera. La porta d'accés a hall of fame de més prestigi de la gastronomia mundial. El pròxim dia 28 de novembre, a la gala que se celebra a Barcelona, descobrirem i desgranarem tots els restaurants que entrin nous, amb estrella, a la Guia Michelin.

Catalunya té una de les millors - si no la millor - gastronomia del món. Bon producte, bona tècnica i sobretot, grans professionals

Ultramarinos Marin - Borja Garcia, cuina de mercat des de 2021.

Compartir Barcelona - Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, cuina mediterrània des de 2022.

Ferreruela - Gonzalo Ferreruela, cuina tradicional des de 2011.

Virens - Rodrigo de la Calle, cuina mediterrània des de 2020.

Alkostat - Jordi Vilà, cuina catalana tradicional des de 2018.

Colmado 1917 - Juanjo Martínez i Laura Expósito, cuina de mercat des de 1917.

Divinum - Joan Morillo i Laura Tejero, cuina tradicional des de 2003.

Compartir Cadaqués - Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, cuina mediterrània des de 2012.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!