La Gala de la Guia Michelin se celebra d'aquí a menys d'una setmana a Barcelona, el pròxim 28 de novembre. Les preguntes són moltes, i les respostes, de moment, escasses. És per això que des de La Gourmeteria d'ElNacional.cat t'animem a participar de la nostra porra per anticipar quins restaurants catalans creus que aconseguiran la segona estrella Michelin. Vegem els candidats!
🔴 Gala Estrelles Michelin 2024, DIRECTE | Catalunya i Barcelona acaparen tots els focus
Restaurants catalans que opten a la 2a estrella Michelin
A Catalunya hi ha 41 restaurants amb 1 estrella Michelin, la majoria a la ciutat de Barcelona, però a totes les províncies de Catalunya n'hi ha almenys 3. Tots ells són candidats a guanyar la segona estrella Michelin, un reconeixement que els acostaria una mica més a l'apartat més alt de la guia gastronòmica de més prestigi internacional.
Mapa: Laura Cercós
Les Moles – Ulldecona: Jeroni Castell, cuina moderna des de 1992. Té una estrella verda Michelin.
L’antic Molí – Ulldecona: Vicent Guimerà, cuina tradicional des de 2004. Té una estrella verda Michelin.
Els Casals – Segàs: Oriol Rovira, cuina catalana des de 2000. Té una estrella verda Michelin.
Lluerna – Santa Colomade Gramanet: Víctor Quintillà, cuina moderna des de 2001.Té una estrella verda Michelin.
Caeli – Barcelona: Romain Fornell, cuina creativa des de 2004.
Dos Palillos – Barcelona: Albert Raurich i Tamae Imachi, Bar de tapes des de 2008.
Koy Shunka – Barcelona: Hideki Matsuhisa, cuina japonesa des de 2008.
Mont Bar – Barcelona: Fran Agudo, cuina actual des de 2013.
Alkimia – Barcelona: Jordi Vilà, cuina moderna des de 2002.
Oria – Barcelona: Martin Berasategui, cuina moderna des de 2016 .
Slow & Low – Barcelona: Nico de la Vega i Frank Beltri, cuina del món des de 2018.
Xerta – Barcelona: JoaquimLópez, cuina creativa des de 2016.
Atempo – Barcelona: Jordi Cruz, cuina moderna des de 2016.
Aleia – Barcelona: Rafa de Bedoya, cuina creativa des de 2021.
Enigma – Barcelona: Albert Adrià, cuina creativa des de 2016.
Hofmann – Barcelona: Mey Hofmann, cuina moderna des de 1992.
COME by Paco Méndez – Barcelona: Paco Méndez, cuina mexicana fusió des de 2008.
Hisop – Barcelona: Oriol Ivern, cuina creativa des de 2001.
Via Veneto – Barcelona: David Andrés, cuina clàssica des de 1967.
Aürt – Barcelona: Artur Martínez, cuina moderna des de 2018.
Tresmacarrons – El Masnou: Miquel Aldana, cuina moderna des de 2009.
L’Ó – Sant Fruitós de Bages: Ivan Margalef, cuina modern des de 2014.
Les Magnòlies – Arbúcies: Víctor Torres, cuina moderna des de 1996.
Can Jubany – Calldetenes: Nandu Jubany, cuina contemporània des de 1995.
Sala – Olost: Toni Sala, cuina tradicional des de 1959.
La Cuina de Can Simón – Tossa de Mar: Josep Maria i Xavier Lores-Gelpí, cuina actual des de 1988.
L’Aliança d’Anglès – Anglès: Cristina Feliu i Àlex Carrera, cuina catalana moderna des de 1953.
Els Tinars – Llagostera: Marc Gascons, cuina tradicional de temporada des de 1978.
Massana – Girona: Pere Massana, cuina moderna des de 1986.
Deliranto – Salou: Josep Moreno, cuina creativa actual des de 2017.
Ca l’Enric – La Vall de Bianya: Jordi i Isabel Juncà, cuina creativa des de 1882.
La Fonda Xesc – Gombrèn: Francesc Rovira, cuina moderna des de 1975.
Rincón de Diego – Cambrils: Diego Campos, cuina tradicional des de 2010.
Can Bosch – Cambrils: Joan i Arnau Bosch, cuina tradicional des de 1969.
Quatre Molins – Cornudella de Montsant: Rafa Muria, cuina creativa des de 2017.
La Boscana – Bellvís: Joël Castanyé, cuina creativa des de 2014.
Emporium – Castelló d’Empúries: Màrius i Joan Jordà, cuina actual des de 1965.
Castell Perelada – Peralada: Javi Martínez i Toni Gerez, cuina moderna des de 2016.
Fogony – Sort: Zaraida Cotonat, cuina moderna des de 1991.
Villa Retiro – Xerta: Fran López, cuina creativa tradicional des de 2006.
Malena – Gimenells: Xixo Castaño, cuina moderna de mercat des de 1991.