El dia de Reis és l'últim esdeveniment destacat dins del calendari de festejos nadalencs. Els més petits de la casa són els protagonistes d'aquesta celebració, que també ens dona l'ocasió per reunir-nos i donar la benvinguda al nou any en la millor companyia. En aquesta nit màgica i especial, tots els nens del món marxen al llit desitjant despertar al matí següent per obrir els seus regals somiats. La tradició és honrar les Seves Majestats d'Orient amb licor, massapans i altres dolços nadalencs. Tanmateix, els simples mortals, amb una mica més de gana, també mereixem gaudir d'un bon menjar per al dia de Reis. Si vols començar l'any amb magnificència, per què no t'animes a posar fil a l'agulla i preparar les teves postres del dia de Reis amb les teves pròpies mans?
El dia de Reis és l'últim esdeveniment destacat dins del calendari de festejos nadalencs
Sabem que el gran protagonista és el Tortell de Reis, tanmateix, existeixen altres opcions molt temptadores com la que et proposem a continuació:
Pa de pessic de xocolata especial dia de Reis:
Ingredients:
-
Pa de pessic de xocolata:
- 150 g de farina.
- 30 g de cacau en pols.
- 100 g de sucre.
- 2 ous.
- 60 ml d'oli suau.
- 70 ml de iogurt natural.
- 8 g de llevat en pols.
- 1 cdta. d'extracte de vainilla.
-
Pa de pessic blanc:
- 220 g de farina.
- 3 ous.
- 180 g de sucre.
- 220 ml de iogurt natural sencer.
- 40 ml d'oli suau.
- 1 sobre de llevat en pols.
- 1 cdta. d'essència de vainilla.
-
Cobertura:
- 150 g de xocolata fondant.
- Oli de coco.
Com fer-ho:
Pas 1:
Per al pa de pessic de xocolata, barregem amb unes barnilles 2 ous i 100 g de sucre fins que blanquegin. Afegim 70 ml de iogurt natural i 60 ml d'oli suau. Barregem de nou. Agreguem també 150 g de farina de blat, 30 g de cacau en pols i 8 g de llevat en pols, tots ells tamisats. Barregem bé, incorporem 1 cullerada d'extracte de vainilla i barregem per última vegada. Passem la massa a un motllo rodó folrat amb paper vegetal i enfornem 20 minuts a 180è. Esperem que el pa de pessic sigui fred i tallem porcions amb un tallapastes en forma d'estrelles. Reservem.
Pas 2:
Per al pa de pessic blanc, barregem fins a blanquejar 3 ous i 180 g de sucre. Afegim 220 ml de iogurt natural, 40 ml d'oli suau i 1 cullerada d'essència de vainilla. Barregem i incorporem 220 g de farina i 1 sobre de llevat tamisats. Barregem de nou.
Pas 3:
Sobre un motllo allargat apte per a forn, afegim una base de pa de pessic blanc. A sobre, col·loquem les estrelles que en fan de motllo una al costat d'una altra. Cobrim amb la resta de la massa del pa de pessic blanc i enfornem 40 minuts a 180 graus. Deixem refredar. Per a la cobertura, fonem al microones 150 g de xocolata fondant trossejada amb 2 cullerades d'oli de coco. A continuació, estenem la xocolata sobre el pa de pessic i el cobrim per complet. Reservem a la nevera.