El Gastronòmic Fòrum Barcelona tanca avui una nova edició d'èxit. Tres dies plens d'activitats i gastronomia que acaben, com ja és tradició, amb el lliurament del premi a Millor Cuiner del 2024. Els guanyadors d'enguany han estat Beatrice Casella i Iván García, del restaurant Glug de Barcelona.
Cuiners d'èxit
Sota el lema ‘Re-pensem la restauració’, el Fòrum s'ha celebrat del 4 al 6 de novembre al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. Tres dies plens d'activitats i gastronomia en un espai pel qual han desfilat grans noms de la cuina catalana com Eduard Xatruch, Carme Ruscalleda o Maria Nicolau, entre d'altres. L'últim gran cuiner a tenir en compte és el guanyador del premi a Millor Cuiner 2024 del Gastronòmic Fòrum Barcelona. Un xef que s'ha imposat a la resta de candidats del concurs: Beatrice Casella i Ivan Garcia, del restaurant Glug (Barcelona); Àngel Esteve, del restaurant Sisè (Lleida), Aitor López Martínez, del restaurant Citrus del Tancat (Alcanar); Marieta Richter i Víctor Martín, del restaurant Safo (Girona); Esteve Garcia Vilanova, del restaurant La Jovita (Calonge); i David Morera, del restaurant Deliri (Barcelona).
Durant l'acte, els sis candidats, escollits a través de les votacions en línia i del criteri d’un jurat especialitzat, han cuinat en directe un plat que els identifiqués, una preparació que resumís, d'alguna manera, el seu estil i la seva cuina. El premi Cuiner Gastronòmic Fòrum Barcelona va néixer el 2009 per reconèixer el treball de cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, utilitzant productes de proximitat, i que aposten per una cuina sostenible.
Una fira de referència
El Gastronòmic Fòrum Barcelona, dirigit a un públic professional, ha reunit més de 350 empreses representatives de tots els segments del foodservice. Ha comptat amb la participació de més de 130 ponents i ha acollit una vuitantena de demostracions gastronòmiques i taules rodones. Una edició, però, que s'ha vist marcada també per les afectacions provocades per la DANA durant el primer dia. Unes inclemències meteorològiques que van obligar a cancel·lar la presentació de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i que han causat algunes absències a les taules rodones que s'han celebrat.
Malgrat els contratemps, el Gastronòmic Fòrum 2024 ha estat un èxit, amb novetats tan singulars com la presentació de la botifarra de ratafia, o xerrades amb un discurs clar i català, com la de Maria Nicolau sobre el futur dels petits productors catalans. Un conjunt d'esdeveniments que fan valdre la cuina i el talent català i que posicionen Catalunya, un any més, com la regió gastronòmica més important de l'estat.