El restaurant Disfrutar, de Barcelona, ja és oficialment el millor restaurant del món. A la cerimònia de The World's 50 Best Restaurants que s'ha celebrat aquest matí a Las Vegas (EUA), el restaurant català ha sumat un dels únics premis que li quedava per guanyar. Des de l'any 2014, el Disfrutar ha acumulat multitud de premis gastronòmics de primer nivell. Aquest és el palmarès de guardons del Disfrutar.

🍽️ Aquests són els 50 millors restaurants del món
 

Els premis del Disfrutar

L'any passat va quedar en segona posició, i enguany, seguint la tendència de les darreres edicions, el segon ha passat a ser el millor restaurant del món. El Disfrutar, però, fa una dècada que acumula reconeixements. Tant el projecte com els xefs que el regenten (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) acumulen un palmarès d'èxit.

Estrelles Michelin

El Disfrutar va obrir portes l'any 2014 i només en va tardar dos a aconseguir la primera estrella Michelin, el 2016. Dos anys més tard, el 2018, va arribar la segona, i a la gala celebrada enguany a Barcelona, finalment ha rebut la tercera. Un premi que feia augurar el millor dels pronòstics per la gala de The World's 50 Best Restaurants.

Gala de la Guía MICHELIN España 2024
Gala de la Guia Michelin 2024. / Foto: Cedida

Sols Repsol

La Guia Repsol va apostar fort pel Disfrutar des del primer moment. L'any 2016, quan el restaurant rebia la seva primera estrella Michelin, la guia Repsol atorgava dos Sols Repsol de cop al Disfrutar. Un reconeixement que es va ampliar dos anys més tard, el 2018, amb el tercer Sol Repsol, que encara conserven.

The World's 50 Best Restaurants

Enguany s'han convertit en el millor restaurant del món, però el Disfrutar ja fa temps que forma part de la llista gastronòmica més prestigiosa del món. Es van estrenar al top 100 el 2017, només tres anys després d'obrir, quan van irrompre a la llista a la posició 55. L'any següent, el 2018, van fer el salt al top 50 a la posició 18. El 2019, any en què es va crear la categoria 'Best of the Best', el Disfrutar es va colar al top 10 en 9a posició. A partir d'aleshores va començar la carrera fins a la primera posició. El 2021 van quedar en 5è lloc; el 2022 en 3r; i l'any passat en 2a posició. Aquest matí, finalment, han aconseguit classificar-se, en 1r lloc, com a millor restaurant del món.

A més de reconeixements en llistes internacionals, les institucions de casa també han premiat els xefs del Disfrutar

Best Chef Awards

Hi ha xefs amb nom i cognom que brillen per la seva individualitat. En el cas d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, cap dels tres seria el mateix sense la resta. Una unió d'equip que es veu als premis Best Chef Awards, una llista que premia els millors cuiners del món de manera individual. Els xefs del Disfrutar apareixen entre els deu primers cuiners del món, però ho fan de manera conjunta. El 2019 es van classificar en 5è lloc, el 2020 en 4t, el 2021 en  i el 2022 i 2023 han ocupat la 7a posició.

Premis Nacionals de Gastronomia

A més de reconeixements en llistes internacionals, les institucions de casa també han premiat els xefs del Disfrutar. L'any 2016 van rebre el Premi Nacional de Gastronomia de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i l'any passat es van endur el mateix reconeixement de la Real Academia de Gastronomía.

Un palmarès d'èxit que demostra el bon estat de salut de la gastronomia catalana i el talent d'Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas i tot l'equip del Disfrutar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!