La inflamació és una cosa que tots hem experimentat en algun moment, encara que hi ha algunes persones que els afecta més que d'altres. T'has torçat un turmell i se t'ha inflat? Això és inflamació aguda en acció. És la manera que té el cos de dir: "Sent, aquí hi ha un problema! Enviaré reforços per arreglar això". El problema arriba quan la inflamació es torna crònica i el nostre cos no para de treballar per solucionar algun tipus de problema. A més, no sempre és un problema tan evident com un turmell inflat després d'un cop. A vegades, el motiu d'aquesta inflamació està relacionat amb l'estrès, la mala alimentació o la falta d'exercici.

Coliflor en el sopar per reduir inflamació

Has notat que després d'un cap de setmana de menjar ràpid i dolços et sents més inflat i amb menys energia? Aquesta és la inflamació fent-ne de les seves. El cos reacciona als aliments ultraprocessats, a l'excés de sucre i als greixos poc saludables, augmentant la inflamació. Però igual que reacciona a certs aliments de forma negativa, també ho fa amb molts d'altres just al contrari. Sí, amb una alimentació adequada, és possible lluitar contra aquesta inflamació i lluir un ventre pla en aixecar-nos.

Coliflor àpat aliments / Foto: Pixabay
La coliflor, la gran aliada contra la inflamació / Foto: Pixabay

L'alimentació antiinflamatòria no és una nova dieta de moda, és un estil de vida que inclou aliments que col·laboren amb el nostre organisme per rebaixar aquesta inflamació. Els aliments frescos són la clau i més d'un et sorprendrà. Sandra Moñino, autora d'Adeu a la inflamació, comparteix a les seves xarxes socials informació sobre quins productes ens ajuden en aquest procés i, fins i tot, ens dona consells per poder cuinar-los de forma més eficaç. Un dels productes que més utilitza aquesta nutricionista per combatre la inflamació i que més ha sorprès és la coliflor. I és que, l'habitual és relacionar aquesta verdura amb els gasos i, per tant, amb una inflamació més important i inflor abdominal.

Coliflor àpat aliments / Foto: Pixabay
Alimentació antiinflamatòria gràcies a la coliflor / Foto: Pixabay

Això no només ho diu aquesta nutricionista, també hi ha diversos estudis que ho avalen, com el publicat per la universitat de Harvard, on la coliflor és una de les "superestrelles alimentàries antiinflamatòries de la tardor", estació en la qual hi ha en temporada. En aquesta llista també apareixen altres aliments: la poma, la col de cabdell, l'all, la carabassa, els pèsols, el gingebre i tota mena d'enciam.

Coliflor, tot beneficis

A més d'estar molt equivocats amb el tema inflamació, la mateixa Sandra explica totes les bondats d'aquesta crucífera que amb tan pocs amics compta. "La coliflor és rica en calci i magnesi, essencials per als nostres ossos, en vitamina A, essencial per a la nostra salut ocular i de la pell, entre d'altres, o en potassi, perfecte per a un efecte diürètic", explicava en una de les seves moltes publicacions sobre aquesta verdura. Per si no n'hi hagués prou amb aquesta revelació, les seves xarxes socials són atapeïdes d'idees, suggeriments i receptes per fugir de la tan avorrida coliflor bullida. Una amanida amb altres verdures o un pastís sucós i nutritiu són algunes propostes, però també pots provar la famosa massa de pizza de coliflor o preparar-la al curri com a snack. Idees, que no en faltin.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!