A qui no li agrada una bona beguda refrescant quan comença el bon temps? Els còctels han anat agafant popularitat amb els anys tant amb alcohol com sense alcohol. Això ja depèn dels teus gustos i preferències. Això sí, ambdues opcions són delicioses i del més refrescants. Un dels còctels que més fama té és el mojito. El mojito és una de les begudes preferides durant aquesta època de l'any. A més de la recepta original també podràs trobar altres sabors com a maduixa, maracujà, coco, mango...

L'autèntic mojito neix a Cuba, a l'Havana. Es tracta d'un còctel compost de rom, sucre, menta o menta i aigua. L'autèntic mojito cubà és dolç i molt agradable quant a sabor gràcies a les seves aromes cítriques i de menta. Tanmateix, en tenir bastanta quantitat de sucre és recomanat consumir-lo amb moderació.

Mojito
Mojito / Font: Unsplash

L'autèntic mojito neix a Cuba, a l'Havana

Abans de començar amb la recepta, hem de compartir un truc per fer un bon mojito: has de saber que no s'ha d'agregar la branca de la menta, aquesta en trepitjar-la produeix un sabor amarg, així que separa els fulls de la tija i just abans d'introduir-les al vas, sobre el palmell de la mà, dona-li un parell de copets, d'aquesta manera multiplicaràs la seva aroma i segur que el teu mojito serà tot un èxit.

El mojito clàssic no es bat a la coctelera, sinó que es prepara al mateix vas que se serveix i es remou amb una cullera mescladora. Mentre prepares la mise en plas emplena el vas de gel fins a dalt, d'aquesta manera el refredes adequadament i just abans de començar amb l'elaboració buida'l.

Ingredients del Mojito Clàssic

  • 2 branquillons de menta.
  • 1 cullerada de sucre.
  • 1 llima.
  • 1 Oz (29.5 ml) de rom blanc.
  • Gel picat
  • Soda o aigua amb gas
Mojito Preparación
Mojito Preparació / Font: Unsplash

Elaboració

  1. En un vas agreguem la cullerada de sucre, tallem la llima en 4 grills i l'agreguem, aixafem amb la maça trepitjadora per extreure el suc. No fa falta pressionar-la amb força.
  2. Introduïm ara el gel ¾ d'altura del vas i els fulls de la menta –reservem unes fulletes en branca per a decoració- amb l'ajuda d'una cullera mescladora anirem barrejant de manera que el gel s'impregni bé amb el sucre, la llimona i la menta.
  3. A continuació afegim el rom, si t'agrada fort agrega 1 i ½ d'alcohol. Tornem a remoure i completem el vas amb soda deixant mig dit de la vora del vas.

Al mojito a més dels ingredients tradicionals, també se li pot afegir unes gotes d'angostura. Existeixen diferents varietats d'angostura, de taronja... És important recordar que té alcohol, per la qual cosa si es desitja fer un còctel és recomanable utilitzar-la només per a aquells combinats amb alcohol.