Els restaurants que apareixen a les guies gastronòmiques com els millors del món solen ser establiments d'alta cuina amb menús degustació i uns preus molt elevats. Pagar 100 €, 500 € o fins a 1.000 € per un menú és cada vegada més habitual. Del que no es parla tant és de l'augment de preus que fan alguns restaurants als seus menús en certes dates assenyalades. És el cas del restaurant DiverXO, del xef Dabiz Muñoz.

Preu a l'alça

El madrileny DiverXO, del xef Dabiz Muñoz, és actualment el quart millor restaurant del món. Amb tres estrelles Michelin, és un dels establiments més famosos de l'estat, no només per la qualitat del seu menjar sinó també per l'estil avantguardista del projecte. El DiverXO ofereix un menú anomenat "La cuina dels porcs voladors", un títol cridaner per una experiència que costa 450 €. Un preu que no inclou el maridatge i que si l'haguessis gaudit fa unes setmanes, l'hauries pagat 55 € més barat. Aquesta és la important diferència de preu entre el cost del menú abans de la gala de The World's 50 Best Restaurants i després.

De 395 € a 450 € el dia abans de la gala gastronòmica més important del món. Un preu que, a més, no inclou el vi, que s'ha de pagar a part

Restaurant Disfrutar The World's 50 Best Restaurants Foto Cedida
Restaurant Disfrutar al The World's 50 Best Restaurants. / Foto: Cedida

De fet, el restaurant va apujar el preu tot just abans que se celebrés la gala, possiblement en previsió d'un millor resultat a la llista, que finalment no va arribar --en qualsevol cas, són especulacions--. El que sí que és un fet objectiu és que d'un dia per l'altre, Dabiz Muñoz va encarir 55 € el preu del menú del DiverXO. De 395 € a 450 € el dia abans de la gala gastronòmica més important del món. Un preu que, a més, no inclou el vi, que s'ha de pagar a part. El maridatge costa, en funció de l'opció que s'esculli, entre 300 € i 600 €. Per tant, un àpat complet al DiverXO pot arribar a costar 1050 €

El preu del millor del món

El DiverXO, però, no és l'únic restaurant que ha modificat els preus del seu menú. El Disfrutar, flamant nou millor restaurant del món, també ha apujat el cost de la seva experiència. La diferència amb el restaurant madrileny és que el Disfrutar només l'ha encarit 5 € i ha afegit un plat més. Cal tenir en compte el preu total d'ambdós menús: a Madrid costa 450 € i a Barcelona 295 €; el maridatge del DiverXO costa entre 300 € i 600 € mentre que al Disfrutar són 165 €; el restaurant de Dabiz Muñoz ocupa el quart lloc a la llista dels 50 Best i Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas regenten el millor del món.

El Disfrutar, però, té una opció extra que el DiverXO no té. Es tracta d'un menú especial, en una sala privada i amb una cuina exclusiva, que costa, per a 1 persona, 1055 €. El preu per cap disminueix en funció de la gent que el gaudeixi, amb un màxim de 6 persones. L'augment de 5 € en el preu dels menús al Disfrutar s'aplica a totes les opcions: menú Clàssic, menú Disfrutar, menú Especial Table m#01 la Taula Viva i el maridatge de vins.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!