L'estiu s'ha acabat i el nou curs ha començat. Però lluny de ser un drama, el setembre ens porta sempre un grapat de novetats gastronòmiques que val la pena descobrir. Amb la festa de la Mercè a tocar, Barcelona i la resta de Catalunya s'omplen de gastronomia per fer gaudir de valent els amants del bon menjar. Aquestes són les propostes gastronòmiques que no et pots perdre els pròxims dies.

Born Street Food - Barcelona

Aquest setembre, com és tradició, el Born Street Food torna a ser un dels grans protagonistes de les celebracions de la Mercè a Barcelona. En la seva 13a edició, l'esperat esdeveniment gastronòmic se celebrarà del 20 al 22 de setembre, en el marc de les activitats de la Regata Cultural que organitza l'Ajuntament de Barcelona per la celebració de la Copa Amèrica de vela. Consolidat com una cita imprescindible en el calendari de la ciutat, el Born Street Food reuneix locals i visitants al voltant de la millor oferta culinària del districte del Born-la Ribera. Enguany, amb la participació de 16 restaurants i botigues gurmet, el festival garanteix una proposta gastronòmica més variada i emocionant, on cada establiment destacarà pel seu toc distintiu. A més de l'oferta gastronòmica, l'esdeveniment comptarà amb música en viu i entreteniment per a tota la família, creant un ambient festiu que reflecteix l'essència vibrant de Barcelona. El Born Street Food s'ha convertit en molt més que un festival de menjar; és una experiència única que celebra la cultura, la gastronomia i l'estil de vida de la ciutat en un barri tan emblemàtic com el Born.

📍 Pla de Palau (Barcelona)
📅 20 - 22 de setembre
 

Mercat de Santa Caterina
El mercat de Santa Caterina és una icona del Born. / Foto: Flickr

Terra i gust - Barcelona

Del 20 al 22 de setembre, dins del marc de la Festa Major de Barcelona i repetint ubicació al parc de la Ciutadella, es podrà gaudir de Terra i Gust, una fira amb 14 restaurants de proximitat que aposten per la gastronomia responsable i de proximitat. En l’edició d’enguany hi participaran Assalto Bar de Vins, Bacaro, Bistrot Levante, Casa Xica, El Celler del Nou Priorat, Espai Puntal, Fella, Green Leka Valldaura, Happy Foods, La Sosenga, Llamber, Mescladís, Zaza, i un restaurador de cuina marroquina –enguany Casablanca és la ciutat convidada de les festes de la Mercè– que cuinarà amb verdures de El pagès del Prat. Cada restaurador oferirà dos platerets elaborats amb productes ecològics, de proximitat i de temporada amb un preu de 5 €.

📍 Parc de la Ciutadella (Barcelona)
📅 20 - 22 de setembre
 

Fira Europea del Formatge - Ripoll

Ripoll acollirà una nova edició de la Fira Europea del Formatge, organitzada per l'Ajuntament de Ripoll en col·laboració amb l'Agència de Desenvolupament del Ripollès i l'Associació Ruta Europea del Formatge. Un espai per comprar i degustar formatges de reconegut prestigi, sense intermediaris, tal com diu el seu lema "Del productor al consumidor". Una oportunitat única que aplegarà formatges de la talla de la Torta de Casar, Idiazabal, Queso castellano, Mahó, formatges portuguesos i evidentment els formatges dels productors ripollesos. La fira reunirà productors de formatge i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses. Una oportunitat única per tastar i comprar formatges de renom internacional.

📍 Ripoll (Ripollès)
📅 21 - 22 de setembre
 

Fira de les carabasses gegants - Sidamon

Arriba una nova edició de la Fira de Carabasses Gegants a Sidamon, una festa que comptarà amb una exposició de peces artesanes amb carabasses gegants, paradetes de productes artesans de proximitat, jornades tècniques i tallers gastronòmics sobre la carabassa i altres hortalisses. Les carabasses gegants són carabasses de mida extraordinària que es cultiven i es preparen especialment per a aquesta fira i poden arribar a tenir dimensions impressionants. El Parc del Canal es transforma en una exposició a l'aire lliure d'aquestes hortalisses i les persones venen de tot arreu per a veure les espectaculars creacions i gaudir de l'ambient festiu.

📍 Sidamon (Pla d'Urgell)
📅 22 de setembre
 

EbreBeer - Tortosa

Tortosa celebra una nova edició de l'EbreBeer, la Mostra de Cervesa Artesana. El setembre és un mes especial, l'estiu acaba i toca tornar a la rutina, i com que això sempre costa una mica, un any més, torna aquesta fira que té com a principal objectiu promoure i donar a conèixer la cervesa artesanal, oferint als visitants l'oportunitat de degustar una àmplia varietat de cerveses elaborades per experts. L'EbreBeer a Tortosa és una oportunitat per als amants de la cervesa d'explorar i gaudir de la creixent escena de la cervesa artesanal a Catalunya.

📍 Tortosa (Baix Ebre)
📅 21 de setembre
 

Fira de la poma - Barbens

La Fira de la poma de Barbens és un esdeveniment anual que se celebra en aquesta localitat de la comarca del Pla d’Urgell. Aquesta fira està dedicada a la promoció de la poma, un dels productes més importants i característics de l’agricultura local. Barbens és conegut per la qualitat de les seves pomes, i aquesta fira esdevé un punt de trobada per a agricultors, productors i visitants que volen gaudir de la gastronomia i les tradicions de la zona.

📍 Barbens (Pla d'Urgell)
📅 18 -20 de setembre
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!