El drunch és una tendència gastronòmica que ha guanyat popularitat en els últims anys, especialment entre els amants del bon menjar i les experiències culinàries úniques. La paraula 'drunch' és una combinació de dinner (sopar en anglès) i lunch (dinar en anglès), la qual cosa suggereix un àpat que se situa entre ambdós horaris. Tanmateix, el seu significat va més enllà de simplement barrejar el dinar i el sopar.

El drunch es tracta de gaudir d'un àpat relaxat i prolongat, generalment els caps de setmana o en ocasions especials, on es fusionen elements del sopar i del dinar en un menú variat i creatiu. A diferència del típic dinar que es consumeix durant el dia i el sopar que se serveix a la nit, el drunch trenca amb les regles establertes de l'horari dels menjars, oferint una oportunitat per gaudir de plats deliciosos en un ambient més informal i festiu.

El seu significat va més enllà de simplement barrejar el dinar i el sopar

Una característica distintiva del drunch és l'àmplia varietat d'opcions disponibles. Des de plats tradicionals de brunch com ous benedictins, truites i waffles, fins a opcions més substancials com hamburgueses gurmets, amanides abundants i pastes elaborades. A més, no poden faltar les begudes, ja que el drunch sol acompanyar-se de còctels, vins escumosos o begudes refrescants, depenent de les preferències dels comensals.

rachel park hrlvr2ZlUNk unsplash
Idees per a un drunch / Foto: Unsplash

El que fa que el drunch sigui tan atractiu és la seva flexibilitat. Pots gaudir d'un àpat tardà després d'aixecar-te tard els caps de setmana, o pots optar per una alternativa més lleugera si prefereixes no omplir-te massa abans del sopar. A més, l'ambient relaxat del drunch el converteix en una opció ideal per reunir-se amb amics i familiars, compartir converses animades i celebrar moments especials.

Una altra tendència que ha sorgit juntament amb el drunch és la inclusió d'opcions saludables al menú. Amb cada vegada més persones preocupades per portar un estil de vida equilibrat, els restaurants i establiments que ofereixen drunch estan incorporant opcions nutritives i conscients, com plats vegetarians, vegans i sense gluten, per satisfer les necessitats de tots els comensals.

nadine primeau ftWfohtjNw unsplash
L'amanida és una opció ideal per a un drunch / Foto: Unsplash

Aquesta nova moda és molt més que un simple àpat entre el dinar i el sopar. És una experiència gastronòmica que celebra la diversitat culinària, la socialització i el gaudi del bon menjar en un ambient relaxat i festiu. Ja sigui que prefereixis els clàssics del brunch o estiguis buscant noves i emocionants combinacions de sabors, el drunch ofereix alguna cosa per a tots els gustos i ocasions. És una tendència que ha arribat per quedar-se, redefinint la forma en què gaudim dels nostres àpats els caps de setmana i més enllà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!