Aquesta matinada s'ha celebrat a Los Angeles la 97a gala dels Premis Oscar, els guardons de cinema més importants del món. Uns premis que sempre porten cua, ja sigui pels guanyadors de les estatuetes, pels vestits dels convidats o per les polèmiques de l'any. Però del que no es parla tant és del sopar que se serveix a l'elenc d'actors i personalitats després de la gala. Qui s'encarrega del sopar? Però sobretot, què mengen? Aquest és el menú dels Oscars 2025.

Un equip de luxe

L'encarregat de preparar el sopar dels Oscars és Wolfgang Puck, un veterà cuiner d'origen austríac amb nacionalitat estatunidenca que fa 30 anys que es dedica a servir el sopar de la gala. L'acompanya el seu fill Byron Puck i un nombrosíssim equip de cuina que té la difícil tasca de preparar un sopar amb desenes de plats per a més de 1.500 persones. El conegut com a 'ball del governador' és el nom que rep la festa que se celebra després de la cerimònia d'entrega de premis i durant la qual se serveix el festí del sopar. Els actors i actrius, a més de la resta de convidats a la festa, han pogut gaudir aquesta passada nit d'alguns dels productes més exclusius del món, a més d'elaboracions exquisides plenes d'homenatges a la característica estatueta dels premis. Una llarga oferta de menjar que té l'objectiu de satisfer els paladars, però també les panxes dels assistents, ja que després de moltes hores asseguts a la butaca, els convidats arriben afamats al ball.

oscars 2025 adrien brody / Foto: Gtres
Adrien Brody rebent l'Oscar a millor actor / Foto: Gtres

Com a plats principals, s'han pogut tastar diferents opcions de pizza, com la de bolets i tòfona o la de gamba amb pesto

El sopar dels Oscars

Com a entrants, hi havia diferents opcions, des de torrades de salmó i caviar amb forma d'Oscar fins a tàrtar de tonyina o minihamburgueses de carn de wagyu. En total han sigut 22 entrants entre plats calents i freds. També s'ha fet un homenatge a Londres amb una torrada d'ou, un plat de peix amb patates i el clàssic filet Wellington amb vi negre.

Com a plats principals, s'han pogut tastar diferents opcions de pizza, com la de bolets i tòfona o la de gamba amb pesto. També els anomenats "clàssics de matinada", que inclouen plats com l'hamburguesa vegana amb llimona, el taco de gamba o les patates fregides. Però a més de plats salats també hi ha hagut una gran varietat de plats dolços i postres. Plats amb maduixa, vainilla, xampany, pinya, fruits secs i molta xocolata, el producte que s'ha fet servir per replicar les estatuetes dels Oscars en format comestible. Xocolata negra, blanca, rosa, amb llet, amb fruits secs i fins i tot en diferents formats de bombons.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!