Quan et passes amb l'alcohol i despertes amb una ressaca, el teu cos pateix les conseqüències de la deshidratació, la pèrdua d'electròlits i l'estrès en el sistema digestiu. Encara que no existeix una cura miraculosa per a la ressaca, certs aliments i begudes poden ajudar-te a recuperar-te més ràpid i a mitigar els símptomes com el mal de cap, les nàusees i el malestar general. Elegir el menjar adequat pot marcar la diferència en com et sents després d'una nit d'excessos.

Efectes de la ressaca

Una de les primeres coses que has de fer és rehidratar-te. L'alcohol actua com un diürètic, la qual cosa provoca que perdis més líquids dels que consumeixes, deixant-te deshidratat. L'aigua és la teva millor aliada, però també pots optar per begudes que t'ajudin a reposar electròlits, com l'aigua de coco o les begudes isotòniques, que contenen sodi, potassi i altres minerals essencials que el cos necessita per recuperar-se.

21 swan hNBS5q5klc unsplash
La hidratació és fonamental / Foto: Unsplash

Per calmar l'estómac i reposar nutrients, els aliments rics en fruites són una excel·lent opció. El plàtan és particularment beneficiós, ja que és ric en potassi, un dels electròlits que perds amb la deshidratació. A més, el plàtan és suau per a l'estómac i pot ajudar a calmar les nàusees. Altres fruites com la síndria o el meló també són bones per hidratar i proporcionar vitamines i antioxidants.

Una de les primeres coses que has de fer és rehidratar-te

Si sents gana, però el teu estómac està delicat, les torrades integrals o les galetes salades poden ser una opció lleugera i fàcil de digerir. Aquests carbohidrats simples ajuden a estabilitzar els nivells de sucre en sang, que solen baixar després d'una ingesta elevada d'alcohol. Evita els menjars pesats i greixosos, ja que poden agreujar el malestar estomacal.

jonas jacobsson 4R0mm00gq6s unsplash
Torrades, una opció per a la ressaca / Foto: Unsplash

L'ou és un altre aliment recomanat per a la ressaca. Els ous contenen cisteïna, un aminoàcid que ajuda a descompondre l'acetaldehid, una toxina produïda per l'alcohol que contribueix als símptomes de la ressaca. Uns ous remenats o cuits poden ser una opció nutritiva i lleugera per ajudar el teu cos a recuperar-se.

També pots provar sopes lleugeres com el brou de pollastre, que a més de ser fàcil de digerir, t'ajudarà a reposar líquids i electròlits. Si prefereixes una mica més sòlid, un guisat suau amb verdures cuites també pot ser una bona opció.

Per recuperar-te d'una ressaca, és essencial rehidratar-se i triar aliments suaus, rics en nutrients i fàcils de digerir, evitant els menjars greixosos que puguin empitjorar els símptomes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!