La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer quètxup casolà i que quedi exquisit, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer quètxup casolà

El quètxup és una salsa deliciosa i versàtil que sempre comprem al supermercat. Però si podem fer allioli o maionesa a casa, per què no fer també el nostre propi quètxup? El primer que necessites són els següents ingredients:

  • Una ceba
  • 2 kg de tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 1 pebrot vermell
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • 10 g de sal
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta d’orenga
  • 1 clau d’olor
  • 1 cullerada de vinagre de Xerès o de vi negre
  • 1 cullerada de mel
  • Un pessic generós de pebre negre
  • 100g de tomàquet concentrat

Quan ho tinguis tot a punt, és moment de començar la recepta. Una recepta que et portarà menys feina del que et penses i amb un resultat que et sorprendrà. En una cassola posem una ceba sencera tallada Juliana a sofregir amb un bon raig d’oli. La fem coure uns deu minuts, a foc lent. Ara hi posem els tomàquets
pelats i tallats (jo els vaig posar sense pelar, però llavors has de triturar més i colar). Afegim sal i oli.

Quètxup
El quètxup casolà és deliciós. / Foto: R.S

Hem de coure a foc lent durant uns 20 minuts. Ha de quedar ben confitat

Hem de coure a foc lent durant uns 20 minuts. Ha de quedar ben confitat. Ara hi posem una culleradeta de pebre vermell dolç, l’orenga, el clau d’olor picat al morter, el vinagre, la mel, el pebre negre en gra i picat al morter i el tomàquet concentrat. Remenem bé i triturem fins que ens quedi una salsa ben fina. I ja ho tindrem a punt per guardar i fer servir per a multitud de plats!! El quètxup és molt popular entre la canalla, però els adults també tenen dret a gaudir-lo. Se'l sol associar al menjar poc saludable i se li atribueix una fama de salsa dolenta que no és mereix. El quètxup casolà és deliciós i més saludable que el de supermercat, així que ara ja no tens excusa per no fer-lo a la teva manera. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!