Si hi ha un plat que torna bojos als més petits de la casa, aquest és, sens dubte, la pasta. Una recepta que fins i tot aconsegueix frenar el plor d'un nen. Qui no ha sentit mai la clàssica frase del pare o la mare dient "si et portes bé, avui dinarem pasta", no falla. Per als nens és sinònim de menjar quelcom boníssim i alegre, i funciona gairebé com un premi. A més, els ingredients queden en un segon pla; és igual si és bolonyesa o formatge, l'important per als infants és que és pasta. El millor de tot és que, sent un dels plats preferits dels més petits, és molt beneficiós per a la seva nutrició i, diuen els experts, que ha d'estar contemplat dins una dieta equilibrada.

La pasta i els seus beneficis per als nens i nenes

Els nens necessiten energia, per això, i gràcies als seus hidrats de carboni, la pasta és perfecta per aquesta raó, sent alhora molt nutritiva. A més, és bona per enfortir el sistema nerviós a causa de les vitamines del tipus B que té. També aporta vitamines de tipus E. Aquestes vitamines repercuteixen en la cura de les artèries o en la pell que romandrà més nodrida. La pasta és rica en fibra i baixa en greix. Avui dia és més freqüent del que es pensa, que els nens consumeixin aliments poc saludables i buits, com és el cas de la brioixeria industrial o altres aliments, que aporten, a més de greix extra, colesterol.

Menjar un plat de pasta és una cosa que als nens els encanta sempre i aquesta, acompanyada amb els ingredients adequats, afavorirà el sistema digestiu, controlarà els nivells de colesterol i els saciarà de manera saludable. Amb el consum d'aquest aliment, els nens podran enfrontar-se a les activitats amb l'energia que necessiten per córrer, saltar o estudiar. A més, són hidrats complexos, els bons, és a dir, no de sucres, sinó de midó.

Una raó científica desconeguda

Com que és un aliment de granulometria (distribució de mida) molt reduïda i fàcil de mastegar, afavoreix la transició del nen cap a aliments sòlids. En nadons, de 6 a 8 mesos, és recomanable donar pasta a les farinetes, les quals han de ser de consistència espessa o bé triar fideus petits del tipus sopers o fins com cabell d'àngel. De 9 a 12 mesos és recomanable donar-los fideus sopers petits.

Per últim, una evidència científica més desconeguda és el fet que l'estómac d'un infant és més petit i, tot i l'edat prematura, saben escoltar el seu cos i parar quan estan sadollats. Per això, ells sempre volen menjar els aliments que els proporcionen l'energia que necessiten i aquesta l'obtenen de la pasta, un plat que els permet reconèixer i parar de menjar-ne més quan omplen el dipòsit, a diferència del que podria ocórrer, per exemple, amb la verdura, plat amb el qual no desenvolupen aquesta habilitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!