Maria Nicolau és una reconeguda xef catalana que s'ha convertit en una apassionada defensora de la cuina tradicional catalana i del valor cultural que aquesta representa. Originària de la Garriga, ha dedicat la seva carrera a preservar i transmetre les arrels culinàries de la seva terra, combinant tècniques ancestrals amb una visió contemporània. A través del seu enfocament honest i proper, Nicolau busca no només rescatar receptes clàssiques, sinó també educar sobre la importància de la sostenibilitat, el producte de proximitat i el respecte pels cicles de la naturalesa a la cuina.
Recepta amb crancs del Delta de Maria Nicolau
Recentment, a Instagram ens va sorprendre amb una recepta que no hem volgut passar per alt, i és que es tracta d'un estofat de tardor amb crancs i bolets. Sona bé, veritat? Atreveix-te a preparar-lo a casa per delectar els teus comensals.
![meizhi lang kFD8PS52GdE unsplash meizhi lang kFD8PS52GdE unsplash](/uploads/s1/50/01/04/27/meizhi-lang-kfd8ps52gde-unsplash_15_630x420.jpeg)
Ingredients
- Fumet de crancs: un bon grapat de crancs daurats en el fons d'una olla, coberts amb aigua, bullits al voltant de 20 minuts i colats.
- Patates
- Sofregit: pots fer-lo una mica al teu gust amb ingredients típics com la ceba, porro, tomàquet ratllat, all i vi ranci.
- Picada: amb ametlles, avellanes, all fregit, julivert i fins i tot fetges de peix fregits.
- Bolets saltats: els que et vingui més de gust trobar-te al plat.
Preparació
El fumet necessita poc més de 15 o 20 minuts de cocció perquè agafi tot el sabor dels crancs. Una vegada el tinguis fet, l'hauràs de colar acuradament perquè quedi amb la millor textura possible i tot el sabor.
Una recepta simple, però plena de sabor, ideal per a aquesta tardor i per gaudir de tot el sabor dels crancs del Delta
Una vegada tinguis el fumet de peix fet, pots començar amb el sofregit de ceba, all, porro, tomàquet ratllat, fins i tot pebrot... Pots fer combinacions com et vinguin més de gust, però no t'oblidis d'afegir un raig de vi ranci, això li donarà un toc especial.
![mari liis link cWU4aGioqAY unsplash mari liis link cWU4aGioqAY unsplash](/uploads/s1/50/01/04/87/mari-liis-link-cwu4agioqay-unsplash_15_630x420.jpeg)
Una vegada ho tinguem fet, afegim el fumet de peix al sofregit, la qual cosa ens donarà un sabor concentrat i intens que és el que busquem. A aquesta olla afegirem les patates tallades a trossos no molt grans, perquè la cocció no sigui gaire llarga. Quan ho tinguis, pots anar rentant els teus bolets acuradament sense afegir-los molta aigua. És millor sempre fer-ho amb un drap humit. Quan els tinguis nets i tallats, els poses en una paella perquè deixin anar tota l'aigua, i posteriorment, ja estan a punt per ser afegits a l'olla principal. Deixes que es cuini tot junt mentre vas preparant la picada amb els ingredients que tens més amunt. Una vegada els ingredients estiguin ben picats, s'afegeix la picada a l'olla per tenir-ho els últims cinc minuts tot junt. Una vegada hagi passat aquest curt temps, el plat ja està a punt.