La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer croquetes casolanes com la teva àvia, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer croquetes casolanes

No hi ha res més bo que unes bones croquetes casolanes com les que feia la teva àvia. Cremoses i gustoses per dins i cruixents i rugoses per fora. Una combinació de textures exquisida que agrada a absolutament tothom. Les croquetes es poden fer de mil sabors, des de les clàssiques de pollastre, rostit o pernil fins a les més innovadores com les de gamba, formatge o espinacs. Avui prepararem la versió clàssica, amb pollastre i pernil.

Ingredients:

  • 500 g de pit de pollastre desossat
  • 60 g de pernil serrà
  • 40 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 1 ceba
  • 300 ml de llet
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • 3 ous
  • 200 g de pa ratllat o Panko
  • Oli per fregir
Croquetes casolanes de pollastre i pernil / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Pelem i filetegem la ceba. La sofregim en la mantega, a foc lent fins que s’estovi i es dauri. Afegim el pollastre tallat a daus i salpebrat. Coem a foc mitjà fins que sigui daurat per fora. Afegim el pernil tallat i remenem un parell de voltes. Afegim la farina. Coem un parell de minuts per evitar el gust de farina crua i hi posem la llet calenta. Serà el moment de posar un pessic de nou moscada i remenar, remenar, remenar, a foc lent fins que la massa es desenganxi de les parets. No has de parar de remenar en cap moment; si ho fas bé, l'elaboració de croquetes et convalidarà el gimnàs.

Un cop cuit, estirem sobre un recipient i cobrim, a pell, amb paper de forn. Deixem refredar unes hores a la nevera, com a mínim fins a l'endemà. Formem les croquetes amb dues culleres i les arrebossem dues vegades amb ou batut, pa ratllat, ou batut i pa ratllat. Aquest doble arrebossat permetrà crear una capa més cruixent a l'exterior i, per tant, un resultat més bo amb les croquetes. Fregim en abundant oli calent i ja ho tindrem.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!