A molts ens encanta preparar una cosa tan simple com pot ser una bona maionesa casolana. És fàcil i el sabor t'assegurem que és molt millor que la maionesa comprada. Aquesta recepta que us facilitarem és per a una maionesa clàssica i només porta ou, oli, suc de llimona o vinagre, i sal. Al teu gust també li pots afegir ingredients addicionals com a all o ceba. Si desitges una maionesa picant li pots posar el teu toc picant. També pots fer maionesa amb diferents gustos d'herbes com a coriandre, julivert o alfàbrega. Aquests ingredients es poden agregar al principi amb l'ou o després al final amb la llimona.
Un dels problemes mes comuns en fer maionesa casolana és quan no s'aconsegueix que comenci a espessir. La recomanació per evitar això és posar l'oli ben a poc a poc i, lentament, una vegada que vegis que comenci a espessir pots agregar l'oli en més quantitat. Si ja li has posat la meitat de l'oli i no espesseix, llavors no espessirà. En aquest cas per salvar la maionesa se li pot posar un ou addicional i torna a posar oli lentament, liquant entre cada vegada que agreguis l'oli.
Un dels problemes mes comuns en fer maionesa casolana és quan no s'aconsegueix que comenci a espessir
El tipus d'oli també afecta el sabor de la maionesa, per a una maionesa d'all com l'allioli es pot utilitzar oli d'oliva. Però per a la maionesa clàssica és millor utilitzar oli neutral. La quantitat d'oli depèn de quant espessa t'agradi la maionesa. Tingues en compte que en refrigerar la maionesa es posarà una mica mes espessa. Si la prefereixes amb consistència de salsa llavors no utilitzis més de 3/4 de tassa, i si ho vols ben espès llavors utilitza la tassa sencera.
Ingredients
- 1 ou
- 3/4-1 tassa d'oli
- 2 cullerades de suc de llimona o vinagre
- Sal al gust
Preparació
- Primer has de liquar l'ou amb una mica de sal i una miqueta d'oli.
- Continua liquant i agrega l'oli lentament fins que la maionesa es comenci a espessir. Quan estigui ben espessa agrega el suc de llimona o el vinagre, el que hagis escollit que s'adapti més al teu paladar.
- De nou bat una altra vegada i si és necessari pots agregar mes oli si ho desitges ben espès, com hem comentat anteriorment.
- Prova la maionesa i rectifica la sal en cas que sigui necessari.
Com veus, es tracta d'una recepta molt senzilla i amb la qual segur que podràs gaudir d'una salsa saborosa i més saludable que si la compres ja feta. A més, la pots preparar com hem esmentat amb all, coriandre, julivert o el que desitgis.