Allioli, romesco, picada o olivada són algunes de les salses catalanes més tradicionals. Elaboracions delicioses perfectes per sucar-hi pa que segur que has fet mil vegades a casa. Però hi ha una salsa feta de llegums que és la nova moda en restaurants de tota mena i amb la qual podràs fer una sucamulla de campionat. Avui, dia mundial de l'hummus, prepara'l a casa de la manera més senzilla amb aquestes receptes delicioses.

Com fer hummus casolà

L'hummus tradicional s'elabora amb cigrons, però hi ha diferents variants que et permetran fer-lo de sabors i colors diferents. El més important, abans de res, és saber com fer hummus clàssic de la manera més senzilla. Per a fer hummus, els ingredients que necessitaràs són:

  • 400 grams de cigrons cuits
  • Mig gra d'all
  • El suc de mitja llimona
  • Sèsam o altres llavors al gust
  • Sal
  • 50 ml d'aigua
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • Pebre vermell dolç

Per a fer l'hummus només has de seguir tres passos ben senzills. D'entrada, barreja tots els ingredients, excepte l'oli i el pebre vermell. Posa'ls en un morter o, preferiblement, en un processador d'aliments, i mescla'ls bé fins que quedin barrejats i ben integrats. La textura que has d'aconseguir depèn de com t'agradi més l'hummus. Pots fer-lo una mica espès o triturar-lo durant més estona per aconseguir una substància més líquida. Un cop tinguis la textura desitjada, només et queda emplatar-lo i amanir-lo amb l'oli i el pebre vermell que hem reservat al principi. 

Versiona el clàssic

Com veus, fer hummus clàssic és ben senzill. La clau perquè quedi bo és tenir els ingredients de la màxima qualitat possible i aconseguir el toc personal a l'hora de fer-lo a força de repetir una vegada i una altra la recepta. Però quan et cansis de fer hummus clàssic tradicional, sempre pots preparar-ne versions alternatives d'allò més divertides. Et deixem tres propostes d'hummus que es fan sense cigrons perquè treguis el teu xef interior a la cuina de casa. 

  • Hummus de llenties: una versió semblant al tradicional que canvia els cigrons per llenties. Segueix sent un hummus de llegums però amb el sabor característic diferencial de les llenties.
  • Humus de remolatxa: aquest és dels més divertits. A més d'aparcar els llegums, amb aquest hummus aconseguiràs una salsa llampant i d'un color ben estrident. A més de deliciós és molt pràctic per decorar un àpat.
  • Hummus d'edamame: tornem als llegums, però aquest cop amb una versió oriental, l'edamame. Aventura't a fer hummus amb un llegum exòtica i treu el màxim profit al teu enginy a la cuina.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!