Tu també guardes milers de receptes que veus a les xarxes socials, penses que són idees genials, però després te n'oblides? A mi em passa constantment. Però arriba un dia en què m'animo a provar-les i gairebé sempre són un encert. Un bon exemple és aquesta espècie de truita a la qual li entra de tot i per això atipa tant com vulguis. També és perfecta per a aquell dia en què la teva nevera no passa per un bon moment o aquella nit en què no dones per a més i necessites una cosa bona, ràpida i, si és possible, saludable. Aquesta truita farcida és perfecta perquè és deliciosa, s'adapta a la situació i es prepara en 10 minuts.

Ingredients bàsics

Imprescindibles són dos ous, una truita de blat o blat de moro, unes fulles verds (ideal espinac, però serveix ruca o canonges), una mica de formatge (jo la vaig veure amb feta, però queda igual de bé amb mozzarella o formatge fresc) i una mica de proteïna. En aquest cas s'afegeix un alvocat per aconseguir un sabor més dolç i una textura més cremosa (i perquè la idea era un esmorzar). Però, quan tinc més gana, li sumo una tira de pernil, una llauna de tonyina, uns xampinyons laminats per aportar més fibra o unes rodanxes de tomàquet o tomàquets Cherry per donar-li color i un toc fresc.

Tac|Renec d'ànec - Nikkei
Les 'tortitas' són molt versàtils / Foto: Nikkei

Com es prepara?

Si segueixes la recepta de @marioortiznutricion és molt fàcil. Bats els ous i els assaones al gust. Els aboques a la paella i quan estan gairebé quallats poses a sobre una truita de blat o blat de moro. Li dones la volta i mentre es torra la truita afegeixes els ingredients que prefereixis. Recorda afegir el formatge amb temps si vols que es fongui. Després només has de plegar-lo per la meitat i deixar que s'escalfi tot junt uns minuts. I ja tens llest un sopar en temps exprés, però deliciós.

Més versions

El millor d'aquesta recepta és que, a partir d'aquí, es pot anar ampliant al gust i, també, que et serveix per acabar totes aquestes sobres que es van acumulant a la nevera. Per exemple: quan et sobra pollastre o verdures rostits, reserva una ració per preparar-lo d'aquesta forma. Amb una mica de pebrot i bé de formatge això és deliciós. També és boníssim si untes la truita amb una mica de tomàquet fregit i afegeixes formatge i els toppings que més t'agraden. Sí, així de fàcil tindràs una pizza completa i més lleugera amb la típica massa gruixuda.

Que no tens truites de blat de moro? No et preocupis, talla uns talls de pa de motlle i et sorprendrà el resultat. El truc només és aixafar-les una mica abans de llançar-les a la paella i deixar que es torrin quan giris la truita. I sí, aquesta recepta val tant per a un sopar ràpid com per a un esmorzar complet.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!