El carabassó cruixent és una opció perfecta per a aquells que busquen una alternativa saludable i deliciosa als aperitius tradicionals. Aquesta recepta no només és fàcil de preparar, sinó que també és versàtil i es pot servir com a guarnició, aperitiu o fins i tot com una mossada saludable. Aquí et deixem una recepta senzilla per gaudir carabassó cruixent a casa.

Recepta fàcil de carabassó supercruixent

Els ingredients per obtenir aquesta recepta amb carabassó deliciosa:

  • 2 carabassons mitjans
  • 1 tassa de pa ratllat (preferiblement panko per a una textura més cruixent)
  • 1/2 tassa de formatge parmesà ratllat
  • 1 culleradeta d'all en pols
  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Sal i pebre al gust
  • 2 ous grans
  • Oli en aerosol (opcional)

El primer, preescalfar el forn a 220 °C. Mentrestant, prepara una safata per enfornar cobrint-la amb paper d'enfornar o ruixant-la lleugerament amb oli en aerosol. Després, preparem els carabassons. Rentem bé els carabassons i els eixuguem amb una tovallola de paper. Tallem els extrems i després en rodanxes d'aproximadament 0,5 cm de gruix. Si prefereixes, també pots tallar-los a tires per obtenir un estil de "patates fregides". Preparem la barreja de l'arrebossat. En un bol gran, barregem el pa ratllat, el formatge parmesà, l'all en pols, la ceba en pols, el pebre vermell, la sal i el pebre. Assegura't que tots els ingredients estiguin ben combinats. A continuació, batem els ous. En un altre bol, batem els ous fins que estiguin ben barrejats.

Carbassons mitjans / Foto: Unsplash
Carabassons mitjans / Foto: Unsplash

Ara ve, arrebossar els carabassons. Prenem una rodanxa o tira de carabassó, la submergim en l'ou batut, assegurant-nos que estigui completament coberta, i després la passem per la barreja de pa ratllat. Pressionem lleugerament perquè s'adhereixi bé. Col·loquem les rodanxes arrebossades a la safata per enfornar, deixant un petit espai entre cada una. Per a l'enfornat, posem els carabassons al forn preescalfat durant uns 20-25 minuts, o fins i tot que estiguin daurats i cruixents. Quan estiguem a la meitat de la cocció, donem la volta a les rodanxes per assegurar un daurat uniforme. Si prefereixes un acabat encara més cruixent, pots activar la graella durant els últims 2-3 minuts de cocció. Per servir, retirem els carabassons del forn i deixem que es refredin una mica abans de servir. Pots acompanyar-los amb la teva salsa favorita, com a allioli, salsa de iogurt amb herbes, o fins i tot una salsa marinés per donar-li un toc italià.

Carbassó en rodanxes / Foto: Unsplash
Carabassó en rodanxes / Foto: Unsplash

Com a suggeriment, pots utilitzar pa ratllat Panko en lloc del pa ratllat habitual. Utilitzar pa ratllat tipus Panko en lloc del tradicional pot fer que els carabassons quedin encara més cruixents. Pots també alternar les espècies. No dubtis a experimentar amb diferents espècies i herbes per ajustar la recepta al teu gust personal. L'orenga, la farigola o fins i tot una mica de pebre de caiena poden afegir un toc especial. Finalment, una altra possibilitat és utilitzar la fregidora d'aire. Si tens una fregidora d'aire, pots utilitzar-la per cuinar els carabassons. Només ajusta la temperatura a 200 °C i cuina durant 15 minuts, girant-los a la meitat del temps.

Es pot servir com a guarnició, aperitiu o fins i tot com una mossada saludable

El carabassó cruixent és una recepta senzilla que pot transformar-se en un platet estrella en qualsevol ocasió. Amb ingredients fàcils de trobar i un procés de preparació ràpid, aquesta recepta et permetrà gaudir d'un snack saludable i deliciós en qüestió de minuts. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!