Les faves amb pernil són un plat tradicional que combina sabors senzills però deliciosos. Aquesta recepta, popular en moltes regions de l'estat, és apreciada per la seva senzillesa i per la riquesa dels seus ingredients. El millor de tot és que es pot preparar en menys de 30 minuts, la qual cosa la converteix en una opció perfecta per a un àpat ràpid i nutritiu. A continuació, t'expliquem com preparar faves amb pernil de manera fàcil i ràpida.

Faves amb pernil en 30 minuts

Per preparar faves amb pernil, necessitaràs els següents ingredients:

  • 500 grams de faves fresques o congelades
  • 150 grams de pernil serrà en tacs petits
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d'all
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal al gust
  • Pebre negre al gust
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç (opcional)
  • Uns branquillons de menta fresca (opcional)
faves seqüència genoma
Faves, un ingredient versàtil / Foto: Unsplash

Aquest plat combina sabors senzills però alhora deliciosos

Elaboració:

1. Preparar els ingredients

Comença preparant tots els ingredients. Si utilitzes faves fresques, les hauràs de desgranar primer. Si utilitzes faves congelades, simplement esbandeix-les amb aigua freda per descongelar-les una mica. Pica finament la ceba i els grans d'all. Talla el pernil serrà en tacs petits si no l'has comprat ja tallat.

2. Cuinar les faves

En una olla gran, posa a bullir aigua amb una mica de sal. Quan l'aigua estigui bullint, afegeix les faves i cuina-les durant uns 5-7 minuts si són fresques, o segueix les instruccions del paquet si són congelades. Una vegada cuites, escorre-les i reserva-les.

3. Sofregir la ceba i l'all

En una paella gran, escalfa un parell de cullerades d'oli d'oliva verge extra a foc mitjà. Afegeix la ceba picada i sofregeix durant uns 3-4 minuts fins que sigui transparent i lleugerament daurada. Agrega els grans d'all picats i en sofregir-los durant un minut més, anant amb compte de no cremar-los.

4. Afegir-hi el pernil

Incorpora els tacs de pernil serrà a la paella amb la ceba i l'all. Sofregeix durant uns 2-3 minuts fins que el pernil comenci a daurar-se i desprengui la seva aroma característica.

alex ruggieri ipOzkbS MEM unsplash
Un bon pernil és clau / Foto: Unsplash

5. Barrejar les faves

Afegeix les faves cuites a la paella i barreja bé amb el pernil, la ceba i l'all. Si decideixes utilitzar pebre vermell dolç, empolvora'l sobre les faves en aquest moment i barreja bé perquè s'integri. Cuina-ho tot junt durant uns 5 minuts, permetent que els sabors es barregin.

6. Ajustar el sabor

Prova el plat i ajusta la sal i el pebre al gust. Tingues en compte que el pernil serrà ja és salat, per la qual cosa pot ser que no necessitis afegir molta sal. Si ho desitges, afegeix unes fulles de menta fresca picades per donar un toc de frescor al plat.

7. Servir

Serveix les faves amb pernil immediatament, acompanyades d'un bon pa cruixent. Aquest plat es pot gaudir com a tapa, entrant o fins i tot com a plat principal lleuger.

Les faves amb pernil són una recepta senzilla i ràpida que ressalta el millor de la cuina tradicional. Amb ingredients frescos i de qualitat, pots preparar un plat deliciós i nutritiu en menys de 30 minuts. Ideal per a aquells dies en què necessites un menjar ràpid, però no vols renunciar al sabor i la qualitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!