Sent un dels esportistes que més diners han guanyat seria fàcil pensar que el seu menjar preferit fos una cosa luxosa, exòtica i l'abast de pocs. Però aquest cas, el futbolista argentí torna a demostrar que és una persona de gustos senzills i, sobretot, molt familiar, ja que el plat pel qual perd el cap són unes milaneses que prepara la seva mare.

En família

Celia Cuccittini, la mare del que durant tants anys ha lluit la samarreta blaugrana, va confessar quin és el secret del seu èxit després que els mateixos cuiners de la selecció argentina comentessin que aquest era un dels plats que havien intent reproduir durant la passada copa Amèrica. Tanta repercussió han tingut aquestes declaracions que el nebot del futbolista ha volgut compartir un vídeo en el qual mostra la recepta de les tan cotitzades milaneses. Tomás Messi, nebot de l'ídol argentí, ha publicat a les seves xarxes socials un vídeo protagonitzat per Celia Cuccittini en el qual detalla pas per pas la recepta més aplaudida pel clan Messi.

Bistec de vedella
La clau és tallar la carn molt fina. / Foto: Cedida

Pas a pas

Si vols reproduir la recepta de les milaneses preferides del campió del món, el primer pas és preparar la carn. El truc és tallar els filets de vedella molt fins i retirar tot el greix. Tal com fa la seva mare en aquest vídeo. Després d'assaonar amb sal i pebre, la submergeix en ou batut i les deixa marinar durant uns minuts. Així aconsegueix que la carn sigui encara més tendra.

El secret és a la salsa. I així ho va confessar la mateixa Celia en explicar que cada família prepara la salsa d'una forma particular i en la seva l'extra de pebre és el que li dona aquest toc diferenciador. Per aconseguir una salsa similar només has de posar tomàquet triturat en un cassó juntament amb ceba tallada a tires fines i assaonar amb sal i bé de pebre. Mentre aquesta salsa fa xup-xup, procedeix a arrebossar els filets amb pa ratllat. Aquí, el truc és en assegurar-se que queden ben coberts, però retirant després l'excés de pa. Col·loca els filets en una safata de forn (preescalfat a 200ºC) i els deixa fins que es torra la part superior. Ara toca el torn d'afegir la salsa. Per a això, treu la safata del forn, dona la volta als filets i els cobreix amb la salsa de tomàquet. Sobre aquesta cullerada de salsa, col·loca una mica de formatge especial per fondre i tornen al forn fins que el filet sigui totalment daurat i el formatge fos.

Leo Messi Barca / Europa Press
Messi és el millor jugador de futbol del món / Foto: Europa Press

Guarnició

A l'Argentina, on aquest plat és un dels més cuinats i admirats, les milaneses s'acompanyen de patates fregides en la immensa majoria de les ocasions. Però al futbolista i a la seva família els agrada amb arròs. I així ho serveix Celia en aquest vídeo que no para de sumar visualitzacions. Gràcies a aquesta sèrie de vídeos que està publicant Tomas Messi sobre la part més íntima del seu oncle, sabem com cuinar la seva recepta preferida, però també que somia viatjar a les cascades d'Iguazú. Tindrem aviat vídeo de com la família prepara aquest viatge?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!