Molta gent creu que les patates fregides són un aliment fàcil i ràpid de preparar que només fan les persones que no saben cuinar. Però res més lluny de la realitat; aquesta recepta de patates fregides requereix dos dies de preparació i quatre passos indispensables per aconseguir el millor resultat possible.

Les millors patates fregides

Es tracta d'una recepta del youtuber Diego Domínguez (@diegodoal) i consisteix en quatre passos. El primer que hauràs de fer és pelar dos quilos i mig de patates, treure'n les parts rodones i tallar-la a tires de la mida que vulguis. A partir d'aquí, podem començar la millor recepta de patates fregides que has fet mai.

Es tracta d'una recepta senzilla, però elaborada, que requereix temps i paciència

1. Primera cocció

El primer que has de fer amb les patates és posar-les en una olla amb 3 l d'aigua i 60 ml de vinagre. Encén el foc a potència mitjana alta i cou les patates 10 minuts a partir que l'aigua arranqui a bullir. Després retira-les del foc i asseca-les bé.

2. Primer fregit

Amb les patates ja seques, és moment de fer el primer dels dos fregits de la recepta. Escalfa oli en una olla fins que arribi a 200 graus i cou les patates durant un minut. Després treu-les i escorre-les bé.

3. Al congelador

Després de fregir-les, és moment de passar-les al congelador. Les hi hauràs de tenir almenys un dia sencer; 24 h durant les quals l'aigua de l'interior de les patates cristal·litzarà perquè quan les tornem a fregir, l'aigua s'evapori de cop i quedin molt esponjoses per dins.

4. Segon fregit

L'endemà, o quan necessitis fer les patates, treu-les del congelador i posa-les a fregir en oli calent a 200 graus durant 3 minuts i mig. Amb aquesta última cocció, les patates quedaran airejades per dins i cruixents per fora, una combinació perfecta que només s'aconsegueix seguint tots els passos previs.

Patates fregides / Foto: Freepick
A qui no li agraden unes bones patates fregides? / Foto: Freepick

Un cop cuites les patates, només les hauràs de posar en un bol i condimentar-les amb sal al gust mentre encara són calentes

Es tracta d'una recepta senzilla, però elaborada, que requereix temps i paciència. Si no tens ganes de dedicar-hi tanta estona sempre pots fregir les patates en un moment i menjar-te-les tal com surtin. Però si realment vols aconseguir un resultat excel·lent per sorprendre els teus amb un producte aparentment vulgar i d'allò més senzill de fer, segueix aquests passos i triomfaràs. Un cop cuites les patates, només les hauràs de posar en un bol i condimentar-les amb sal al gust mentre encara són calentes. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!