Si vas a un gastrobar o a un restaurant d'alta cuina i té a la carta de postres un pastís de formatge, tens moltes probabilitats que et serveixin un pastís com el que us mostrarem en aquest article. No és nou, ni de bon tros, però d'algun temps ençà s'ha convertit al pastís de formatge de moda entre els grans xefs i a molts restaurants de diferents llocs del món.

Postres / Font: Unsplash

Unes postres que agraden a majors i petits

Aquestes dates que s'apropen són ideals per provar de fer coses noves a la cuina, i res millor que un bon pastís de formatge fàcil per recordar el Nadal encara més si cap. Et deixem els ingredients que necessitaràs, que com pots veure són molt simples i no et portaran maldecaps. A més, en el pas a pas t'expliquem com fer-lo perquè quedis oficialment com el mestre de les postres.

Ingredients

  • 200 grams de galetes
  • 200 grams de sucre
  • 120 grams de mantega
  • 1 kg de formatge tipus quark
  • 40 grams de farina
  • 5 ous
  • 80 ml de crema de llet
  • Ratlladura de la pell d'1 llimona
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
Pastís Formatge / Font: Unsplash

Pas a pas

  • Pas 1

Tritura les galetes i les barreges amb la mantega fosa i 50 grams de sucre fins a aconseguir una massa homogènia. A continuació, estén la massa en un motllo antiadherent de 30 cm de diàmetre, tant per la base com pels costats, fins a una altura d'uns 2 cm. Deixa refredar al frigorífic.

  • Pas 2

Posa el formatge, la resta del sucre i la farina en un bol i bat lentament. Afegeix a la barreja els ous un a un, batent velocitat mitjana. Després, sense deixar de batre, incorpora la crema de llet, la ratlladura de la pell d'una llimona i l'extracte de vainilla.

  • Pas 3

Preescalfa el forn a 180 °C i treu la massa del frigorífic. Aboca la mescla del bol sobre la massa i posa a enfornar el pastís a 180 °C durant 15 min. Baixa la temperatura a 120 °C i continua la cocció durant uns altres 30 min. Retira el pastís del forn i deixa que es refredi al frigorífic durant 12 hores.

Llest per intentar fer-lo? Ja veus que no hi ha gaires impediments per posar fil a l'agulla. D'altra banda, aquesta són unes postres que no només estan de moda, sinó que agrada a totes les edats, una cosa que el fa molt especial a més de perfecte per a quan s'ajunta tota la família i/o amics.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!