La Castanyada és una festa plena de tradició i sabor, on les castanyes i els moniatos es converteixen en els protagonistes de la temporada. Tanmateix, és comú que després de la celebració quedin alguns moniatos sobrants, i és una pena deixar-los de banda! Aquests tubercles són versàtils i poden donar molt joc a la cuina, així que aquí et presentem algunes receptes delicioses perquè puguis aprofitar els moniatos que t'hagin sobrat.
Receptes amb els moniatos sobrants
1. Crema de moniato i pastanaga
Una de les millors maneres de gaudir del moniato és en cremes, ja que el seu sabor dolç i la seva textura cremosa combinen perfectament amb altres vegetals. Per preparar una crema de moniato i pastanaga, comença pelant i tallant els moniatos i les pastanagues en trossos mitjans. En una olla, sofregeix una ceba fins que sigui daurada, després afegeix els moniatos i pastanagues, cobreix amb brou de verdures i deixa coure fins que tot estigui tendre. Una vegada cuit, tritura la barreja fins a obtenir una crema suau. Afegeix un rajolí de nata líquida o llet de coco per donar-li un toc extra de cremositat i assaona amb sal i empebra el gust.
2. Galetes de moniato i canyella
Si tens una debilitat per les postres, aquestes galetes de moniato i canyella seran la teva nova addicció. Comença aixafant el moniato cuit fins a fer un puré. En un bol, barreja el puré de moniato amb farina, sucre, una mica de sal, canyella, una mica de llevat i una culleradeta d'essència de vainilla. Pasta fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i forma boletes petites. Col·loca-les en una safata de forn i aixafa-les lleugerament amb una forquilla per donar-los forma de galeta. Enforna a 180 °C durant uns 15 minuts o fins i tot que siguin daurades. Aquestes galetes són ideals per acompanyar una tassa de te o cafè i són una excel·lent manera d'aprofitar el moniato sobrant.
Amb aquestes receptes, el moniato sobrant de la castanyada es convertirà a l'ingredient estrella dels teus plats
3. Pancakes de moniato
Una altra opció saborosa i nutritiva són els pancakes de moniato, perfectes per a un esmorzar diferent. Per fer-los, barreja el puré de moniato amb ous, una mica de sal, una mica de canyella i civada en pols fins a obtenir una massa homogènia. Escalfa una paella amb una mica d'oli i afegeix petites porcions de la barreja, cuinant-les per ambdós costats fins que siguin daurades. Pots acompanyar aquests pancakes amb fruites fresques, iogurt o mel per a un esmorzar saludable i ple d'energia.
4. Hummus de moniato
Si busques una recepta original, l'hummus de moniato et sorprendrà. Per preparar-lo, barreja en una batedora el puré de moniato amb cigrons cuits, tahini, suc de llimona, all, una mica de sal i un rajolí d'oli d'oliva. Tritura tot fins a obtenir una barreja cremosa i homogènia. Aquest hummus és perfecte com a aperitiu acompanyat de pa pita o verdures cruixents i aporta un toc dolç i diferent del clàssic hummus de cigrons.