La pinya és una fruita tropical molt popular a casa nostra. Sovint se serveix natural o en almívar per postres, però és un ingredient molt més versàtil del que et penses i que pots incorporar en multitud de receptes delicioses. Aprofita al màxim la pinya amb aquestes receptes casolanes de primera.

Vaset de pinya natural amb crema cremada

La pinya és una fruita que ajuda a pair i que va molt bé en àpats contundents com els de Nadal o altres celebracions familiars. El sucre fet caramel del fons ajuda a mitigar l'acidesa de la pinya i el sucre cremat de sobre conservarà el cruixent. A més, un dels avantatges de fer-ho així és que pots tenir la pinya tallada, la crema feta i preparar els vasets en 10 minuts de rellotge.

1️⃣🍍 Recepta de vaset de pinya natural amb crema cremada
 

Pollastre agredolç amb pinya

Aquest plat es pot fer de dues maneres: a l'estil wok o a l'estil estofat. Es poden saltar el pollastre i les verdures a banda i donar-li al guisat una presentació més tipus "wok" i es pot estofar el pollastre amb les verdures. Les textures resultants són diferents, però totes dues versions són molt bones. En aquest cas, es tracta de la versió de la recepta estofada.

2️⃣🍍 Recepta de pollastre agredolç amb pinya
 

Rap amb pinya

La combinació està certament ben trobada. Es tracta d'una recepta gens tradicional, però que has de tastar. És un plat senzill i fet amb productes assequibles. Bé, el rap dependrà del preu a què el trobis, però sempre el pots comprar congelat. Un invent curiós que et servirà per sorprendre els teus a casa.

3️⃣🍍 Recepta de rap amb pinya
 

Xarrup de gingebre amb pinya

Aquest xarrup és ideal per a quan tens inflor de panxa i et sents pesat, com per exemple, després de grans àpats. El gingebre té moltes propietats: és molt digestiu, estimula el pàncrees, evita la flatulència i els gasos. A més, té poder antibacterià, cuida la flora intestinal i és un antibiòtic natural. És útil per al mal alè, per a les úlceres digestives, per a la gastritis i la diarrea. Afavoreix l'aparell circulatori i prevé problemes cardíacs, coàguls, angines de pit i trombosis. S'usa també pel tractament del dolor, l'artritis, la depressió i la fatiga crònica... en definitiva, és un remei per a gairebé tot.

4️⃣🍍 Recepta de xarrup de gingebre amb pinya
 

Pinya cremada al rom

Aquesta és la versió sense crema de la primera recepta que hem vist. La pinya cremada amb licor és una combinació molt recomanable i molt adient després de dinars copiosos. Només hi ha un punt important en el qual t'has d'esforçar: en triar una bona pinya. És vital que la pinya estigui al punt, madura i dolça, i que facis servir un bon rom o whisky.

5️⃣🍍 Recepta de pinya cremada al rom
 

Gaudeix d'aquestes receptes delicioses a casa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!