Aprofitar al màxim les restes de menjar és una excel·lent manera de reduir el malbaratament alimentari i també d'estalviar diners. De vegades, les sobres poden transformar-se en deliciosos i creatius nous menjars que poden ser fins i tot més saborosos que el plat original. Aquí et presentem algunes receptes creatives per treure el màxim profit de les restes de menjar.

Aprofitar al màxim les restes de menjar és una excel·lent manera de reduir el desaprofitament alimentari

Restes de menjar aprofitables / Foto: Unsplash

1. Pizza de restes:

  • Utilitza sobres de salsa de tomàquet, verdures, carns i formatges per fer una deliciosa pizza casolana.
  • Estén la massa de pizza o massa de pa en una safata per enfornar, agrega els teus ingredients sobrants i enforna fins que la massa sigui daurada i cruixent.

2. Truita de restes:

  • Fes una truita espanyola tradicional utilitzant patates cuites, verdures rostides, trossos de carn o fins i tot pasta sobrant.
  • Batre ous amb sal i pebre, agregar les restes, cuinar a foc lent en una paella i després donar-li la volta per cuinar l'altre costat.

3. Amanida de restes:

  • Utilitza sobres de pollastre rostit, peix a la graella, verdures al vapor o grans cuits per fer una amanida abundant.
  • Barreja els ingredients amb fulls verds frescos, prepara amb vinagreta casolana i acaba amb nous, formatge ratllat o fruites seques.

4. Sandvitxos creatius:

  • Utilitza sobres de carn rostida, pollastre a la graella o verdures rostides per fer sandvitxos gurmet.
  • Agrega ingredients com a alvocat, formatge fos, ceba caramel·litzada o mostassa de mel per donar-li un toc especial.

5. Arròs fregit de restes:

  • Utilitza arròs cuit sobrant com a base i agrega sobres de carn, mariscos, verdures i ous batuts per fer un saborós arròs fregit.
  • Cuina tot junt en una paella amb una mica d'oli i salsa de soja fins que estigui ben calent.

6. Quiche de restes:

  • Utilitza sobres de carn, verdures cuites, formatge ratllat i ous batuts per fer una quiche casolana.
  • Aboca la barreja en una base de massa per a quiche i enforna fins que sigui daurada i ferma.
Pizza amb restes saboroses / Foto: Unsplash

7. Brou de restes:

  • Utilitza ossos de carn rostida, pells de verdures, herbes fresques i sobres de vegetals per fer un deliciós brou casolà.
  • Cuina tot junt en una olla gran amb aigua durant diverses hores i després cola el brou per utilitzar-lo com a base per a sopes i guisats.

8. Tacs de restes:

  • Utilitza sobres de carn rostida, pollastre esmicolat, fesols cuits i verdures fresques per fer tacs ràpids i saborosos.
  • Escalfa les truites, omple-les amb les restes i agrega els teus ingredients favorits com a alvocat, coriandre i salsa picant.

Aquestes són només algunes idees per aprofitar al màxim les restes d'aliments i crear nous menjars deliciosos i creatius. La clau està en ser imaginatiu i experimentar amb els ingredients que tens a mà. No tiris les teves sobres, converteix-les en una cosa nova i deliciós! Així estaràs ajudant el medi ambient i la teva butxaca alhora.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!