Sabies que la comarca on es cultiven més maduixes de Catalunya és el Maresme? Segurament sí, però el que potser no sabies és que hi ha varietats molt exclusives de maduixa que s'utilitzen només en alguns restaurants d'estrella Michelin. És el cas de l'OKU berry, una varietat japonesa molt especial que se serveix en restaurants com el Cinc Sentits (dues estrelles Michelin). Però tant si fas servir maduixes OKU com maduixes del Maresme o qualsevol altra varietat, aquestes són algunes de les receptes de temporada que pots fer amb aquest producte exquisit.

Receptes amb maduixa

Batut de maduixa

La maduixa es pot fer servir per a multitud de receptes. Des de batuts fins a amanides. Però el denominador comú de la majoria és que són receptes fresques. La maduixa és una fruita amb un sabor fresc i primaveral que ve més de gust gaudir en preparacions que no siguin calentes. Aquest batut de maduixa és una manera senzilla, deliciosa i refrescant de treure el màxim profit a aquesta fruita de temporada.

🍓 Recepta de batut de maduixa
 

Coulis de maduixa

Una salsa per a les postres que és molt senzilla de fer. El coulis de maduixa et servirà per vestir els teus plats de la manera que més t'agradi. És una recepta que serveix per a fer-ne d'altres, ja que rarament et menjaràs el coulis sol (encara que si vols fer-ho, ningú t'ho impedirà). Una salsa que combina de meravella amb postres com el pastís de formatge o un pa de pessic, però que pots incorporar en altres elaboracions com el iogurt o fins i tot en combinació amb algun sabor de gelat que t'agradi. És una manera diferent i versàtil de fer servir les maduixes i sorprendre els teus comensals amb un toc de sofisticació i sense renunciar a ni un bri de sabor.

🍓 Recepta de coulis de maduixa
 

Sorbet de maduixa

Aquesta recepta de sorbet de maduixa i mango et serveix, com és lògic, per a fer-la a casa, però també és un bon exemple per replicar els mateixos passos amb una altra fruita. Si no estàs en temporada de maduixes i et ve de gust un sorbet, agafa aquesta recepta i adapta-la a les teves necessitats. El resultat que obtindràs és un sorbet cremós i suau com els que podries trobar a les gelateries on, a l'estiu, et compres terrines de sabors exòtics.

🍓 Recepta de sorbet de maduixa
 

Així que ja ho saps; enfunda't el davantal, compra un grapat de maduixes i gaudeix de la fruita de temporada de la manera que més t'agradi. Compra les que vulguis, però si són de casa i cultivades per pagesos que treballen la nostra terra, sempre seran millors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!