L'alvocat és una fruita de moda que, malgrat ser molt bona, hauríem de deixar de consumir. Per fer-ho, però, convé saber quines alternatives podem fer servir i per això avui et portem 3 receptes sense alvocat perquè puguis començar a substituir-lo a la teva dieta. Plats deliciosos, saludables i nutritius per gaudir al màxim de la cuina a casa.

Amanida freda de mongetes i pop

L'amanida de mongetes i pop és perfecta per a l'estiu. Es tracta d'una elaboració fresca, senzilla i amb molt de sabor. Un plat que uneix el millor del mar i de la terra per aconseguir una combinació de sabors i textures d'allò més deliciosa. La suavitat de les mongetes i la tendresa del pop faran que no puguis deixar de preparar aquesta amanida.

🐙 Recepta d'amanida freda de mongetes i pop
 

Endivies amb roquefort

La combinació de l'endívia i el formatge no falla mai; una manera molt senzilla de preparar un plat saludable i amb molt de sabor. En aquesta recepta et proposem fer-ho amb roquefort, però pots preparar la recepta amb altres formatges i afegir ingredients extra que t'aportaran encara més sabor i gràcia a un plat que ja és molt bo. Aquests ingredients són, entre d'altres, la mostassa, la mel o la poma.

🥬 Recepta d'endivies amb roquefort
 

Amanida de remolatxa i patata

Per últim, però no menys important, una amanida de remolatxa i patata. Aquest plat, com tantes altres preparacions amb remolatxa, és un plat vistós i diferent a la resta. El color de la remolatxa converteix una senzilla amanida en un divertit escarafall de colors i sabors. La remolatxa és un producte més sostenible que l'alvocat i que convé consumir més.

🧅 Recepta d'amanida de remolatxa i patata
 

L'alvocat necessita una elevada quantitat d'aigua. La Water Footprint Network afirma que "es necessiten 2.000 litres d'aigua per produir un quilo d'alvocat, quatre vegades més de la quantitat necessària per produir un quilo de taronges i 10 vegades més que la quantitat per produir un quilo de tomàquet". Les conseqüències de conrear alvocat en alguns països són realment perilloses.

La Water Footprint Network afirma que "es necessiten 2.000 litres d'aigua per produir un quilo d'alvocat, quatre vegades més de la quantitat necessària per produir un quilo de taronges

A Mèxic (principalment a l'estat de Michoacán) "molts agricultors han arribat a cremar àmplies zones de bosc per convertir-se al monocultiu d'alvocat", declara La Vanguardia. A més, l'alta retenció d'aigua per al cultiu de l'alvocat disminueix la quantitat d'aigua disponible per als animals i els habitants de la zona. Així que ja ho saps, si vols receptes sense alvocat, ja no tens excusa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!