La cuina innova diàriament. Nous ingredients, noves tècniques i noves receptes sorprenen els amants de la cuina cada dia. Ara, per Sant Jordi 2023, et portem 5 receptes per Sant Jordi fetes amb roses. Són plats més clàssics, alguns, més atrevits, d'altres, però que tots inclouen l'element de la rosa en el plat. Així, quins millors plats que aquests per xalar la diada de Sant Jordi, no?

✍️ Signatures de Sant Jordi 2023: horaris i lloc de les firmes el 23 d'abril
 

🍴 3 restaurants de Barcelona amb menú especial de Sant Jordi
 

5 receptes amb roses per Sant Jordi 2023

Un braç amb vel de rosa i cruixent de sucre, pètals de flors confitats, sopa freda de rosa, guatlles en pètals de rosa i gelat de pètals de rosa. Aquests són els 5 plats que et portem, amb tots els ingredients que necessites per cuinar-los i les elaboracions amb el pas a pas. Tot i que te'n portem cinc, hi ha moltes més receptes que es cuinin amb roses o incloguin aquest ingredient al plat.

Braç amb vel de rosa i cruixent de sucre

Amb només 60 minuts pots elaborar aquesta recepta per Sant Jordi feta amb roses per a 6 comensals. Són unes postres és molt tradicionals, però presentades amb un vel de rosa molt aromàtic, un cruixent de sucre i uns pètals comestibles de rosa. Els ingredients: 1 tall de braç de nata amb gema cremada i pètals de rosa. Per fer el vel de rosa: 200 ml d'aigua, 10 gotes d'essència de rosa, una mica de colorant vermell alimentari i 3 g d'agar-agar. Per fer el cruixent de sucre: 200 ml d'aigua i 200 g de sucre. A continuació, l'enllaç per seguir l'elaboració de la recepta a càrrec de l'Albert Vilas.

🌹 Recepta de Braç amb vel de rosa i cruixent de sucre
 

Pètals de flors confitats

Continuem amb una nova recepta molt original i ideal per Sant Jordi. Els ingredients per a dues persones són: 10 pètals de rosa, 1 ou, 220 g de sucre i una mica de sol. L'elaboració és molt ràpida i ben senzilla. En primer lloc, batre la clara d'ou amb la sal. Pintar tots els pètals amb la clara batuda. Seguidament, arrebossar els pètals en el sucre. Col·locar-los sobre un paper de cuina perquè s'assequin o bé posar-los al forn durant 10 minuts a 30 graus. Servir quan estiguin endurits.

Sopa freda de rosa

Fins i tot un plat tan clàssic com la sopa pot contenir el romàntic complement de la rosa. Per cuinar aquesta recepta per Sant Jordi feta amb roses es necessiten: 2 dotzenes de roses, 1 i ½ tassa de crema, 3 tasses de llet, ½ tassa de sucre, 2 cullerades d'aigua de roses i sal. En primer lloc, separar els pètals de les roses i rentar-los; escalfar-los en ½ tassa d'aigua fins que estiguin suaus i hagin canviat de color; escórrer. Liquar-los amb la resta dels ingredients per obtenir una barreja homogènia; abocar-ho en un recipient i refrigerar fins al moment de servir. Decorar amb pètals.

Guatlles en pètals de rosa

El plat més elaborat d'aquesta llista són les guatlles en pètals de rosa, una recepta elegant i espectacular per Sant Jordi feta amb roses. 12 roses de color rosa, 12 castanyes, 2 cullerades de mantega, 2 cullerades de fècula de blat de moro, 2 gotes d'essència de roses, 2 cullerades d'anís, 2 cullerades de mel, 2 alls, 6 guatlles, 1 pitaia, sal, oli i pebre. Amb aquest llistat d'ingredients podràs elaborar aquestes singulars guatlles. L'elaboració, pas a pas. Primerament, desprendre amb molt de compte els pètals de les roses. Desplomar les guatlles en cas que no estiguin ben netes, recollir i lligar les potes, perquè conservin la posició mentre es daura a la mantega, empolvorar amb pebre i sal al gust.

Abocar en un recipient els pètals de rosa juntament amb l'anís. Per separat, posar a daurar les castanyes en una paella, trencar i coure en aigua. Quan estiguin fetes, triturar fins a aconseguir un puré. Picar els alls i daurar-los; quan estiguin daurats, afegir-hi el puré de castanyes, la pitaia molta, la mel, els pètals de rosa i sal al gust. Perquè espesseixi una mica la salsa se li pot afegir dues culleradetes de fècula de blat de moro. Finalment, passar per un tamís i afegir només dues gotes d'essència de roses. Submergir les guatlles només durant deu minuts en aquesta salsa perquè s'impregnin de sabor i ja es poden treure.

Gelat de pètals de rosa

Amb els següents ingredients, es pot cuinar un gelat de pètals de rosa deliciós i molt romàntic per Sant Jordi. Els elements són: 1 tassa d'essència d'aigua de roses, ½ tassa de crema per batre, 1 tassa de llet d'ametlles, ½ tassa de roses comestibles i 2 cullerades de mel d'abella. L'elaboració, molt fàcil i simple de seguir, comença per batre l'essència d'aigua de roses amb la crema, la llet, la mel i la meitat de les roses comestibles. Abocar la barreja en una xarola i congelar durant dues hores; raspar la barreja i tornar a congelar. Servir i acabar amb pètals de rosa.